NYESTE
Født:
1936, USA

James Lee Burke

Født i Houston, Texas, USA. Bor i Missoula, Montana og New Iberia, Louisiana.

Har en M.A. i engelsk fra Missouri Universitet.

Bibliografi

1965  Half of Paradise *
1970  To The Bright and Shining Sun *
1971  Lay Down My Sword and Shield *
1982 Two for Texas *
1985  The Convict *
1987  Neon regn
1988  Delta blues eller vorherres uskyldige gidsler
1988  Sangen om det blå græs
1989  Black Cherry Blues
1992  En støvet hvid aura
1992  Flamingo blues
1993  Genfærdsgeneralen
1994  Dixie
1995  Flammende engel
1996  Cadillac jukeboks
1997  En rose fra Texas
1998  Solnedgangsekspressen
1999  Hjertetræ
2000  Smertens vej
2001  Sine egne rødder
2002  Jolie Blons blues
2004  De røde hestes nat
2004  Hvide duer ved daggry
2005  Korsfarers kors
2005  Sidste sporvogn til Elysian Fields
2006  Pegasus i frit fald
2007  Blues fra bliktagene
2007  Jesus på dybt vand (noveller)
2008  Swan Peak
2009  Regnguder
2010  En regnbue af glas
2012  Narrenes fest
2014  Creole belle

*) Ikke udgivet på dansk

 

Creole Belle af James Lee Burke

af Christian Møgeltoftd. 3. december 2015
Han er en gammel svend nu, James Lee Burke. 79 år i skrivende stund, men han kan stadig sætte ild til papiret. Med alderen er hans unoder blevet mere skarpslebne, han gider ikke forstille sig. Gud findes, ånder griber ind i vores liv, våben skal selvklart være allemandseje, selvtægt er en nødvendighed, de onde er […]

Narrenes fest af James Lee Burke

af Bjarne Jensend. 23. juni 2015
For noget tid siden læste og anmeldte jeg James Lee Burkes “Regnguder“. Det var en oplevelse ud over de sædvanlige. “Narrenes fest” tager tråden op, hvor “Regnguder” slutter, og som sådan, kunne de to bøger godt være slået sammen til et monster på 1000 sider. Vi følger atter sherif Hackberry Holland, der holder lov og […]

Regnguder af James Lee Burke

af Bjarne Jensend. 16. maj 2015
Jeg har i flere forsøg forsøgt at komme i gang med James Lee Burkes bøger, men det er aldrig rigtig lykkedes at få hul på bylden. Har prøvet en enkelt eller to at hans Robicheaux krimier, men de har aldrig fænget. Anderledes var det dog med ‘Hvide duer ved daggry’, der foregår under den amerikanske […]

En regnbue af glas af James Lee Burke

af Christian Møgeltoftd. 10. juni 2012
Verden har aldrig set en krimiforfatter som James Lee Burke. Eller en krimihelt som Dave Robicheaux. Ikke at der ikke findes lige så inciterende forfattere og lige så flamboyante helte, men Burke og Robicheaux er alligevel i en klasse for sig. Intet under, at flere af bøgerne er filmatiseret med stor succes. “En regnbue af […]

Jesus på dybt vand af James Lee Burke

af Christian Møgeltoftd. 2. marts 2012
“Jeg er fuld af ærefrygt over James Lee Burke … måske når ingen samtidige forfattere op på siden af ham … Samlingen er beåndet med en skønhed og en klarhed, der fylder én med både smerte og lykke.” Gid det var mig, der havde skrevet sådan om Burke og hans fine novellesamling “Jesus på dybt […]

Regnguder af James Lee Burke

af Christian Møgeltoftd. 5. august 2011
Ni prostituerede findes kynisk henrettet. Hackberry Holland, en amerikansk klippe af et mandfolk som er over den første ungdom, og hans vicesherif, Pam Tibbs, sætter sig for at komme til bunds i sagen, der viser sig at være langt mere speget end først antaget. Imod sig har de stærke kræfter, som er parate til at […]