NYESTE
Født:
1900, England

James Hilton

Født i Leigh, Lancashire, England. Døde i Californien, USA 1954.

“Tabte horisonter” blev oprindeligt udgivet som “Den blaa Maanes Dal”.

Læs mere her.

Bibliografi

1920  Catherine Herself *

1922  Storm Passage *

1923  The Passionate Year *

1928  The Silver Flame *

1931  Murder At School *

1931  Og saa Farvel

1932  Contango *

1933  Soldat uden våben

1933  Tabte horisonter. Shangri-La

1935  Farvel, mr. Chips

1937  Dawn of Reckoning *

1937  Vi er ikke de eneste

1938  To You Mr. Chips *

1941  Tilfældets høst

1944  Marinelægen Dr. Wassell

1945  Viljer i kamp

1947  Intet så sælsomt

1949  Twilight of the Wise *

1951  Morgenstjernen

1953  Alt gentager sig

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Tabte horisonter : Shangri-La Af James Hilton

af Christina Andersend. 3. juli 2010
Der er oprør i byen Baskul og de rige og europæerne evakueres. Den engelske konsul Conway, en af hans yngre medarbejdere, Mallinson, missionæren Miss Brinklow og amerikaneren Barnard havner i et specialfly bygget til en Maharaja. De opdager ret hurtigt at piloten flyver en forkert vej og da protester besvares med en truende pistol må […]

Tabte horisonter : Shangri-La Af James Hilton

af Huxleyd. 3. juli 2006
Et sted på jorden er der en dal hvori menneskerne bliver hundrede af år. Tid er ikke et dagligdagsproblem og dovenskab er i en vis udstrækning en dyd. Indgangen til dalen er snæver, og det er de færreste der finder vejen. Men skulle man være blandt de få, så vil man blive modtaget med gæstfrihed […]

Farvel, Mr. Chips! Af James Hilton

af Christina Andersend. 3. juli 2004
”Farvel mr. Chips” formår at portrættere en almindelig mand, så hjertet synger. Kostskolelæreren er ikke ligefrem mester udi disciplinering af eleverne. Det er med disciplinen som med intelligensen – det går fint, og selvom nogle nok kunne rende hurtigere end ham, er han afholdt som få. Da vi møder mr. Chipping, kaldet mr. Chips af […]

Tilfældets høst Af James Hilton

af Christina Andersend. 3. juli 2003
Det er en kold decemberdag, da han vågner og opdager, at han har sovet på en bænk. Et øjeblik kan han ikke huske sit navn, og han aner ikke hvor han er, eller hvorfor hans tøj er gennemblødt. Ifølge en avis er han i Liverpool, og året er 1919. Det sidste han husker er et […]