NYESTE
Født:
1969, USA

James Frey

Født i Cleveland, Ohio. Bor i New York City, New York, USA.
Har en universitetsgrad

Bibliografi

2003  A Million Little Pieces (selvbiografisk roman) *

2005  My Friend Leonard *

2008  Bright Shiny Morning *

2011  The Final Testament of the Holy Bible *

2014  Endgame – Kaldet

2015  Endgame – Himmelnøglen

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Endgame – Himmelnøglen af James Frey, Niels Johnson-Shelton

af Ulla Weishauptd. 1. februar 2016
Jeg hørte en radioudsendelse på P1, hvor de omtalte en ungdomsbog med et helt nyt koncept, kloning mellem bog, spil og skattejagt – og så var min nysgerrighed tændt. Det var Endgameserien der blev omtalt, og jeg må sige at her er virkelig tale om en ny måde at udnytte bogens univers på i samspil […]

Endgame – Kaldet af James Frey

af Louise Heded. 29. april 2014
Kære James Frey og Nils Johnson-Shelton I jeres storslåede bog ”Endgame”, hvilket er første bog i trilogien, følger vi 12 unge. De 12 kommer fra hver deres slægt, og skal stå parat og være klar til når Spillet går i gang. Hvad Spillet egentlig er, er lidt diffust, og de 12 unge mennesker ved ikke […]

The Final Testament of the Holy Bible af James Frey

af nordstrandend. 7. marts 2012
Jeg er vild med James Freys poetiske og mundrette skrivestil, han skaber sit helt eget sproglige univers – og med “The final testament of the Holy Bible” skaber han så sandelig også sit helt eget rum. Da Jesus blev født skabte det opstandelse i hans samtid og ikke alle troede på, at han var Guds […]

Bright Shiny Morning af James Frey

af nordstrandend. 28. februar 2010
Historien om Los Angeles – fortalt, dels i historiske facts, dels som brudstykker om menneskene i byen. Som glimt fra neonlysene stilles der skarpt på kontrasterne mellem rigdom og fattigdom, håb og drømme – skæbner set forfra og bagfra – alt sammen i James Freys meget specielle sprog, hvor manglede tegnsætning overlader pauserne til læseren […]

My Friend Leonard af James Frey

af nordstrandend. 12. august 2009
Jeg MÅTTE læse “My friend Leonard”, som er fortsættelsen til “A million little pieces”. Jeg blev ikke skuffet – James Frey fortsætter, hvor han slap. I et betagende, poetisk og flydende tempo fortæller han den til dels selvbiografiske, dels fiktive historie om sit venskab med mafiabossen Leonard. Et venskab, der blev grundlagt, da James og […]

A Million Little Pieces af James Frey

af nordstrandend. 26. juni 2009
”A million little pjeces” er en til dels selvbiografisk roman om James Frey, der allerede som 10-årig startede sin karriere som alkoholiker og stofmisbruger. Som 23-årig bliver han indlagt på en afvænningsklinik – hvor det professionelle personale gennem motivation, terapi, samarbejde og konfrontation giver James det nødvendige skub ud af misbruget. Fortællingen er hudløs ærlig […]