NYESTE
Født:
1972, Danmark
Hjemmeside:
http://www.strid.dk

Jakob Martin Strid

Har også udgivet tegneserier. Er bedst kendt for serien “Strid”, som har været trykt i Politiken.

Bibliografi

1999  Mustafas kiosk og andre rim for børn (billedbog)

1999  Rejsen til jorden (billedbog)

2002  Den skaldede mand (billedbog)

2005  Lille frø (billedbog)

2006  Min mormors gebis (billedbog)

2008  Da Lille Madsens hus blæste væk (billedbog)

 

Den skaldede mand og andre historier for børn og voksne af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 22. oktober 2018
Den skaldede mand er simpelthen dødhamrende morsom. Ikke kun set med barneøjne, man fandenfiseme også med voksenøjne. Fem herlige, gakkede, uforudsigelige historier fra Strids anarkistiske tegnestue. Først introduceres vi til et siamesisk tvillingepar af hankøn. Iklædt grønt jakkesæt er de to dejlige kanutter fuldstændig uenige i et og alt. Den ene elsker at gå tur, […]

Jorden går under i år 2000 af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 23. november 2015
Anarkisten Strid slår til igen, den mand kan fanme både provokere og få læseren til at sprutte af grin samtidig. Her sender han tiggere, bistandsklienter og stofmisbrugere i tvangsaktivering på Strøget, tiggeren får en ethjulet cykel, en tromme spændt på ryggen og en guitar i hånden og kan nu tjene til dagen og vejen som […]

Mustafas kiosk og andre rim for børn af Jakob Martin Strid

af mariemaried. 24. oktober 2014
Jakob Martin Strid kan bare noget med ord og billeder. Hans “Mustafas kiosk og andre rim for børn” emmer af fortællelyst og livlig fantasi, og de voksne får også et smil på læben. Mærkværdige rim, remser og ikke mindst gode illustrationer gør bogen oplagt fra ca. 3 år. Der er 17 små selvstændige historier i […]

Min mormors gebis af Jakob Martin Strid

af Jens Markvardsend. 27. juni 2011
‘Min mormors gebis’ er nonsens-rim, med fantasien i den gule førertrøje. Medisterminister Fister, araberkomplot mod en rabarberkompot, dyrenes konge der besørger til zoo-gæsternes store fortrydelse, samt selvfølgelig Mormors kreative gebis, der finder anvendelse for alt muligt syret. Tegningerne er herrefede! Med små detaljer, og selvfølgelig gebisset der som en slags maskot optræder på hver side. […]

Da Lille Madsens hus blæste væk af Jakob Martin Strid

af Christina Andersend. 23. august 2008
“Da Lille Madsens hus blæste væk” er en sød billedbog for dem mellem 2 og 5 år og deres oplæsere. Under et voldsomt blæsevejr blæser Lille Madsens hus ud over slugten og ender på toppen af Ben-Brækker-Bjerget. Hele byen går sammen om at hjælpe, og sender ting over til ham. Men når mørket falder på […]

Lille frø af Jakob Martin Strid

af Ed. 20. juni 2007
“Lille Frø” af Jakob Martin Strid er en helt igennem fantastisk bog. Der er så meget at grine af – både handling og billeder – at det næsten er for meget. Humoren er – som sædvanligt – i højsædet, hvilket jo også kendetegner J. M. Strid, og tegningerne er virkelig finurlige. Bogen handler om en […]