NYESTE
Født:
1892, Sydafrika

J. R. R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien blev født i Bloemfontein, Sydafrika og døde 1973 i Bornemouth, England.

Han var professor i old- og middelalderengelsk sprog og litteratur. “Húrins børn” er færdiggjort af Tolkiens søn, Christopher Tolkien.

Læs mere på forfatterweb

Bibliografi

1937  Hobbitten

1949  Niels Bonde fra Bol

1954  Eventyret om ringen

1954  De to tårne

1955  Kongen vender tilbage

1962  Niels Bonde fra Bol og Tom Bombadils Eventyr (børnebog)

1967  Smeden fra Store Wootton (børnebog)

1968  Ringenes herre (samlet udg.)

1976  Julemandens breve (børnebog)

1977  Silmarillion

1982  Hr. Fryd (børnebog)

1997  Roverandom

2007  Húrins børn

2010  Sagnet om Sigurd og Gudrun (digte)

2013  Arthurs fald

 

Eventyret om Ringen af J.R.R. Tolkien

af Bjarne Jensend. 20. oktober 2016
Peter Jacksons filmversion af Tolkiens “Ringenes Herre” (2001-2003) bliver her i huset set igennem mindst én gang om året, i ‘extended version’ naturligvis. En meget flot filmatisering af et storværk, og da jeg havde set første film tilbage i 2001 kunne jeg ikke vente et helt år på ‘De to tårne’, så jeg læste den […]

Roverandom af J. R. R. Tolkien

af Ann-Kristined. 28. september 2014
Kan en hund forvandles og hvad foregår der egentlig på månen og under havets overflade? Tolkien har her skrevet en vidunderlig lille historie om hunden Rover, som en dag kommer til at genere den forkerte troldmand. Og med forkerte mener jeg, den slags som ikke er bange for at trylle mennesker og dyr til andre […]

Smeden fra Store Wootton af J. R. R. Tolkien

af Ann-Kristined. 10. september 2014
Hvor langt væk ligger Eventyrland egentlig og hvordan kan vi komme derhen? Det ved smeden og i denne fortælling lærer vi det også. Store Wootton er stedet hvor denne fortælling foregår, men det kunne være et hvilken som helst sted egentlig. Det var især bagsiden af bogen som fik mig til at låne bogen med […]

Niels Bonde fra Bol og Tom Bombadils Eventyr af J. R. R. Tolkien

af Ann-Kristined. 10. september 2014
Findes der stadig drager og kæmper og hvis ja, hvordan kan man bekæmpe dem? Denne bog er opdelt i to og den første del handler om Niels Bonde, som pludselig har mere mel i munden end han kan klare. Bol, hvor størstedelen af historien foregår, er en lille landsby og ikke langt herfra bor en […]

Hobbitten af J. R. R. Tolkien

af Line Holm Andersend. 21. februar 2013
De fleste kender nok efterhånden til Tolkiens historie om hobbitten. Da Bilbo Sækker en dag får besøg af en troldmand bryder det den daglige rytme. Og hobbitter kan ellers i særdeleshed godt lide dagligdagens gentagelige og forudsigelige facon, og har ikke trang til at nye ting skal ske. Derfor er det også yderst ubelejligt at […]

Sagnet om Sigurd og Gudrun af J. R. R. Tolkien

af tanjasend. 8. august 2011
“Sagnet om Sigurd og Gudrun” er Tolkiens gendigtning af kvaderne fra den Islandske Vølsungesaga. Kvaderne er stive og meget urytmiske, og det er tydeligt, at de fra starten ikke har været tiltænkt udgivelse. Bogen henvender sig efter min mening udelukkende til nørder og rigtige Tolkien fans som bare ikke kan få nok af skaberen bag […]