NYESTE
Født:
1936, Albanien

Ismail Kadaré

Født i Gjirokastër, Albanien. ‘

Søgte politisk asyl i Frankrig i 1990. Bor skiftevis i Albanien og Frankrig. Bedst kendt for sine romaner, selvom hans debut var en novellesamling.

Læs mere her.

Bibliografi

1981  Drømmenes Palads

1991  Ardhja e Migjenit në letërsinë shqipe *

2002  Bashkëshortët *

2003  Agamemnons datter

2003  Efterfølgeren

2009  En middag for meget

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Drømmenes Palads af Ismail Kadaré

af Caracasiad. 25. april 2014
Denne stemmningsmættede roman, er skrevet at den albanske forfatter Ismail Kadaré, som jeg efterhånden er blevet ganske begejstret for. Hans romaner er meget politiske – flere måtte smugles ud af Albanien for at blive trykt og oversat – men hans sprog og stil er også meget poetisk og man føler som læser, at man kommer […]

En middag for meget af Ismail Kadaré

af Christian Møgeltoftd. 18. oktober 2013
Hvor ofte falder man over en albansk bog? Og hvor meget kender vi egentlig til det lille østland med den barske fortid? Ismail Kadaré er blandt Albaniens største forfattere, og med “En middag for meget” åbner han et vindue på klem ind mod sit hidtil så lukkede hjemland. Handlingen foregår i den historiske by Gjirokastra, […]

Efterfølgeren datter af Ismail Kadaré

af mariemaried. 8. august 2008
Natten mellem den 13. og 14. december findes den udpegede Efterfølger død i sit hjem. Den officielle melding er hurtigt ude: Han har begået selvmord. Men er dette nu også rigtigt, eller blev han rent faktisk myrdet? “Efterfølgeren” foregår i Albanien under diktaturets styre. Den nuværende magtfulde leder er ved at blive gammel og en […]

Agamemnons datter af Ismail Kadaré

af mariemaried. 4. august 2008
“Agamemnons datter” foregår i løbet af en enkel dag, nærmere bestemt 1. maj, i den albanske hovedstad Tirana. Det er i kommunismens sidste år, og alt er lagt stort an på en gennemtænkt og storslået festdag for alle borgere, navnlig regimets loyale støtter. Bogens fortæller har netop mistet sin elskede kæreste Suzana, hvis far er […]