NYESTE
Født:
1964, Danmark
Fotograf:
Miklos Szabo, 2008

Ida Jessen

Født i Sønderjylland, opvokset i Thyregod. Bor på Sjælland.

Cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Århus Universitet. Arbejder desuden som oversætter fra engelsk og norsk. “Foxy Lady I-V” (2003) er med illustrationer af Cato Thau-Jensen.

Læs mere her.

Bibliografi

1989  Under sten (noveller) 

1994  De uskyldige (noveller) 

1996  Troldtinden (børnebog) 

1997  De døde skær (børnebog) 

1997  Den anden side af havet (noveller) 

1998  Fuglefar (børnebog) 

1998  Vandpaladset

1999  Slangesmykket (børnebog) 

1999  Sommertid

2001  Den der lyver

2003  Foxy Lady I-V

2004  Julie og Aleksy (børnebog) 

2005  ABC

2005  Det første jeg tænker på

2007  En mand kom til byen (noveller) 

2007  Orm får en ven (billedbog) 

2007  Troldtinden. De døde skær. Fuglefar. Slangesmykket (samlet udg.) 

2008  Den lille gule pige (billedbog) 

2009  Børnene

2010  Carl (billedbog) 

2011  Da Carl næsten var ond (billedbog) 

2011  Nogen må våge i mørket (billedbog) 

2011  Nogen må våge i mørket (børnebog) 

2011  Ringen (billedbog) 

2012  Da Carl blev rasende (billedbog) 

2012  Ramt af ingenting – en glemmebog

2013  Postkort til Annie (noveller) 

2015  Den store Carl (samlet udg.) 

2015  En ny tid

2017  Doktor Bagges anagrammer

2018  Carl er sød

2018  Carl er gul

2018  Carl er gavmild

2018  Telefon

2019  Carl er glad

 

Telefon af Ida Jessen

af Christian Møgeltoftd. 6. maj 2019
Lisa er frivillig i en københavnsk telefontjeneste, hvor ensomme mennesker kan ringe ind og få stillet et øre til rådighed. Det er nogle sære, triste skæbner, Lisa får i røret. Som nu moren, hvis datter er kommet hjem fra udlandet for at konfrontere hende med et langt livs alkoholproblemer. Moren er desværre stadig tørstig, så […]

Carl er glad af Ida Jessen og Hanne Bartholin

af Ulla Weishauptd. 15. april 2019
De fleste med børn kender den dejlige lille elefant Carl, og det univers af hverdagsliv i børnehøjde, han lever i. Små søde historier der fortæller om alt fra at være bange, genert eller glad, fint pakket ind i Hanne Bartholins skønne tegninger. Nu er det også muligt for de aldre yngste at få kendskab til […]

Carl er gavmild af Ida Jessen

af Sanne78d. 22. september 2018
Carl føler sig gavmild i dag og vil derfor give mor en gave. Det gode ved det hele er, at mor slet ikke kan gætte hvad det er. Hun gætter på alt lige fra gummistøvle, mus til løve. Carl er i gavmild er nummer fire i rækken af Carl bøger for de mindste, og igen […]

Carl er Carl af Ida Jessen og Hanne Bartholin

af Sanne78d. 7. juni 2018
Carl leger han er løve, der forskrækker mor. Men så kommer storebror Albert, som er en meget højt råbende elefant, og nu er det Carl der bliver forskrækket. Carl er Carl er den tredje bog, til de helt små i serien om den lille elefant Carl og hans familie. Igen har Ida Jessen og Hanne […]

Carl er gul og Carl er sød af Ida Jessen

af Sanne78d. 11. marts 2018
I Carl er gul er mor i færd med at male stuen og Carl synes at den gule farve er meget flot. Så Carl vil også male, men det kan også blive for meget med al den maling, synes Carl og det synes hans mor også. I Carl er sød, roder Carl rundt i både […]

Doktor Bagges Anagrammer af Ida Jessen

af Lars Poulsend. 9. december 2017
Vi er i Thyregod, nordvest for Vejle, i begyndelsen af 1900-tallet. Her sidder distriktslæge Vigand Bagge og løser anagrammer, skriver om sit liv, tager på sygebesøg, holder foredrag og meget andet. For Vigand Bagge kan ikke sove. Først gav Ida Jessen os den fantastiske “En ny tid”, hvor vi læser friskolelærerinden Lillys dagbog. En dagbog […]