NYESTE
Født:
1921, Danmark

Ib Spang Olsen

Dansk forfatter og tegner.

Læreruddannet i 1943. Herefter studier på Kunstakademiet og Den Grafiske Skole.
Modtog Kulturministeriets Børnebogspris i 1963 for Drengen i månen, i 1964 for Det lille lokomotiv, Blæsten og Regnen og i 1967 for Mosekonens Bryg. Død 2012

Bibliografi

1954  Det lille lokomotiv (billedbog)

1957  Mosekonens Bryg (billedbog)

1958  Børnene på vejen (let at læse)

1962  Drengen i månen (billedbog)

1963  Blæsten (billedbog)

1963  Regnen (billedbog)

1964  Kiosken på torvet (børnebog)

1968  Kattehuset (billedbog)

1969  Hvordan vi fik vores naboer (billedbog)

1969  Mariehønen (billedbog)

1970  Røgen (billedbog)

1971  Pjer Brumme: historier om en lille bjørn ( billedbog)

1974  Gamle fru Glad og hendes hund (billedbog)

1975  24 breve fra nissen (billedbog)

1975  Thors rejse til Udgård (Thors rejse til Udgård no.1) (billedbog)

1976  Gæsterne og andre godnathistorier (billedbog)

1977  Thors rejse til Hymer (Thors rejse til Udgård no.2) (billedbog)

1978  Thor og hammeren (Thors rejse til Udgård no.3) (billedbog)

1980  Laura og det gule hus (billedbog)

1983  Min bold (billedbog)

1990  Voksenfælden (billedbog)

1997  Guden Thor (samlet udg.)

2003  Ung mand i fyrrerne (Ung mand i fyrrerne no.1) (erindring)

2004  Tegner i halvtredserne (Ung mand i fyrrerne no.2) (erindring)

2005  Midt i medierne (Ung mand i fyrrerne no.3) (erindring)

2006  Når far og mor får tid (sange)

 

Guden Thor af Ib Spang Olsen

af Jens Markvardsend. 27. oktober 2009
Guden Thor er en fantastisk billedbog. Her er tre af Olsens tidligere udgivelser samlet i et bind. Du får tre at de kendteste historier fra den nordiske mytologi genfortalt og illustreret af Ib Spang Olsen. Skrevet så de mindste får en nem indføring i universet, og kendere får opfrisket de klassiske historier om Thors fisketur, […]

Drengen i månen af Ib Spang Olsen

af Sophie Paludan-Müllerd. 8. september 2008
“Drengen i månen” er en fortælling om månedrengens rejse fra himlen ned til jorden og tilbage igen. Rejsen ned er beskrevet i ni sekvenser, hvor han rejser fra den store måne og helt ned på havets bund. Den store måne har nemlig fået øje på en lille måne dernede på jorden, og det er nu […]

Mosekonens Bryg af Ib Spang Olsen

af Sophie Paludan-Müllerd. 28. august 2008
“Mosekonens Bryg” er en af de skønneste billedbøger, jeg længe har læst. Den har virkelig det hele. Den gode fortælling, fabulerende illustrationer, sjove og skæve ord. Historien tager sit udspring i det syn, der særligt i sensommeren og det tidlige efterår kan møde én: Lavt hen over landskabet bølger en tæt damp. Og man siger, […]

Gamle fru Glad og hendes hund af Ib Spang Olsen

af Sophie Paludan-Müllerd. 26. august 2008
“Gamle fru Glad og hendes hund” er en genudgivelse af den efterhånden klassiske billedbog fra 1974. Den relanceres i anledning af Ib Spang Olsens 87 års fødselsdag i år. Historien er oprindeligt en remse “The comic adventures of Old Mother Hubbard and her dog” skrevet af englænderen Sara Catherine Martin (1768-1826), og som derefter er […]