NYESTE
Født:
1945, Danmark

Ib Michael

Ib Michael Rasmussen blev født i Roskilde.
Modtog De gyldne Laurbær i 1990 for “Kilroy Kilroy”.

Læs mere her.

Bibliografi

1970  En hidtil uset drøm om skibe

1971  Den flyvende kalkundræber

1973  Mayalandet (rejsebog) 

1974  Hjortefod (rejsebeskrivelse) 

1975  Popol Vuh – Quiché-mayaernes Folkebog (gendigtning) 

1977  Rejsen tilbage

1980  Rejsen til det grønne firben (erindring) 

1981  Kejserfortællingen

1984  Troubadurens lærling

1986  Himmelbegravelse. Digte fra Tibet (digte) 

1989  Kilroy, Kilroy

1990  Vinden i metroen (digte) 

1991  Vanillepigen

1993  Den tolvte rytter

1994  Det lukkede øje. Rejsedagbog Mexico 1971 (rejsebog) 

1995  Brev til månen

1996  Surfer (novelle) 

1997  Prins

1998  Atkinsons biograf (noveller) 

2000  Mit år (dagbog) 

2000  Rosa Mundi (digte) 

2001  Kejserens atlas

2003  Paven af Indien

2005  Grill

2006  Blå bror

2007  Sorte huller

2009  Vilde engle

2012  Hjertets Hemmeligheder (essays) 

2013  Himlen brændte

2015  En anden sol

2016  Det rygende spejl

2019  Billeder fra Mexico 1971

2020  Sandheden om Lucy

 

Sandheden om Lucy af Ib Michael

af Ulla Weishauptd. 21. maj 2020
D.15 april 1970 debuterede Ib Michal (1945) med “En hidtil uset drøm om skibe” på forlaget Rhodos. Nu fejre han sit 50 års forfatterjubilæum, ved i en alder af 75 år at udgive Sandheden om Lucy, på en gang et eventyr og en kærligheds roman, en forrygende rejse i tid og sted. Graffitimalere Igor, finder […]

Digte fra Mexico 1971 og billeder fra Mexico 1971 af Ib Michael

af newyorkcitygirld. 25. december 2019
En af mine med-anmeldere her på bogrummet.dk har beskrevet det så fint: ”et lille samlet værk bestående af to bøger der komplimenterer hinanden”. Det er præcis det, der er tale om. Bogen ”Billeder fra Mexico 1971” er præcis det. En lille bog, der er fyldt med fotos fra forfatterens rejse til Mexico i 1971, hvor […]

Digte fra Mexico 1971 og billeder fra Mexico 1971 af Ib Michael

af Ulla Weishauptd. 28. november 2019
Der er her tale om et lille samlet værk bestående af to bøger der komplimentere hinanden. En lille digtsamling skrevet i perioden 22 februar til 19 april. Det er ikke mange digte, men de er mættede og når jeg læser dem er jeg atter tilbage i Mexico og kan se resterne af Maya kulturen for […]

Den rullende kanon: En antologi af yndlingsdigte udvalgt af Thomas Boberg og Ib Michael

af Ann-Charlotted. 17. januar 2018
242 ynglingsdigte udvalgt og redigeret af Ib Michael og Thomas Boberg. Thomas Boberg har desuden stået for flere af oversættelserne. Den rullende kanon er som en skattekiste fuld af de skønneste juveler fra alle tider og alle verdenshjørner. Nogle gange kan man læse ti digte, andre gange kun tre eller et enkelt, fordi de mætter […]

Det rygende spejl af Ib Michael

af Ulla Weishauptd. 9. september 2016
Lige som Ib Michael er jeg dybt fascineret af Aztekernes og Mayaernes kultur. Jeg har været så heldig, at jeg har rejst rundt i Mexico og oplevet de spor, de har efterladt i form af ruiner, kunstskatte og set landsbyer, hvor resterne af den oprindelige befolkning dyrkede deres religion i en pudsig sammenblanding af katolsk […]

En anden sol af Ib Michael

af newyorkcitygirld. 31. oktober 2015
Ib Michael er en af landets mest roste forfattere, og han har også skrevet et pænt kvantum gode bøger, som jeg har læst med glæde. På trods af, at “En anden sol” har fået gode anmeldelser faldt bogen ikke helt i min smag, og jeg fandt det vanskeligt at bevare koncentrationen under læsning af romanen, […]