NYESTE
Født:
1948, England

Ian McEwan

Født i Aldershot, Hampshire, England. Bor i dag i London.

Opvokset blandt andet i Asien, Tyskland og Nordafrika fordi hans far var ansat ved hæren. Har en universitetsgrad i engelsk fra Sussex Universitet.

1998: Modtager Man Booker prisen for “Amsterdam”.

Bibliografi

1975  First Love, Last Rites (noveller) *

1978  Cementhaven

1978  In Between the Sheets (noveller) *

1981  Hjælp fra fremmede

1983  Or Shall We Die? (libretto) *

1987  Tidens fylde

1990  Et særligt forhold

1992  Sorte hunde

1994  William Kats lynlås – og andre mærkelige historier (børnebog) 

1995  The Short Stories (noveller) *

1997  Evig kærlighed

1998  Amsterdam

2001  Soning

2005  Lørdag

2007  Ved Chesil Beach

2010  Solar

2012  Søde Tand

2015  Barnets tarv

2016  Nøddeskal

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Nøddeskal af Ian McEwan

af Ann-Kristined. 25. oktober 2017
Hvor meget forstår et endnu ufødt barn om livet og kan man dræbe en kommende far med glykol? McEwan, der tidligere har stået bag bøgerne ”Atonement”, ”The Cement Garden” og den nyligt BBC-indspillede serie ”A Child in Time”, bringer sin læser til et sted, som han/hun højest sandsynligt aldrig har befundet sig i litteraturens verden […]

Nøddeskal af Ian McEwan

af Christian Møgeltoftd. 1. september 2017
“Nøddeskal” er en virtuos litterær spøg undfanget af en af Englands mest originale og velskrivende forfattere. Så begavet, så vittig, så bidende, at man benovet må tage sig til lillehjernen. Ian McEwan transformerer ubesværet den gode, gamle Hamlet-legende til nutidens London og lader kongesønnen Hamlet, som også er handlingens jeg-fortæller, spille af – et ufødt […]

Nøddeskal af Ian McEwan

af newyorkcitygirld. 27. juli 2017
Den britiske stjerneforfatter Ian McEwan er for længst brudt igennem den litterære lydmur. Forfatteren har udgivet flere anmelderroste romaner, hvoraf bl.a. ”Soning” også er blevet filmatiseret. Tidligere i 2017 udkom seneste værk, romanen ”Nøddeskal”, der høstede fine anmeldelser i de landsdækkende aviser. Romanen foregår i en forfalden, fireetagers og meget kostbar herskabsbolig midt i London. […]

Barnets tarv af Ian McEwan

af newyorkcitygirld. 26. april 2017
Fiona Maye er sidst i 50´erne og en fremtrædende dommer ved den britiske High Court, hvor hun behandler sager vedrørende familieret. Hun har opbygget et ry som en intelligent kvinde, der har en meget fin indlevelsesevne og som er meget dygtig til sit arbejde. På overfladen har hun alt: en strålende karriere, hun er afholdt […]

Barnets tarv af Ian McEwan

af Christian Møgeltoftd. 20. december 2015
Manden mener, han er berettiget til et normalt sexliv. Det er syv uger og en dag siden sidst, og nu insisterer han på at bolle ved siden af, med mindre konen føjer sig. På ét plan kan Fiona Maye godt følge sin elskede mand, Jack. Hun ved jo godt, at det er hendes dybe engagement […]

Cementhaven af Ian McEwan

af Ann-Kristined. 10. april 2014
I bogen “Cementhaven” har McEwan valgt en problemstilling, som ikke forekommer så ofte i fiktionens verden. Nemlig: Hvad sker der med børnene i en familie, når far dør og dernæst mor og man holder det hele hemmeligt for omverdenen? Selvom McEwan er et ret kendt navn i Danmark nu efter han udgav “Soning” (som blev […]