NYESTE
Født:
1954, Skotland

Iain Banks

Iain M. Banks blev født i Fife, Skotland.’

Iain Banks og Iain M. Banks er een og samme person, men litterært ganske adskilt, idet IB skriver nutidige romaner og IMB skriver science fiction om noget han kalder The Culture.

Død 2013.

Bibliografi

1984  Hvepsefabrikken

1985  Walking on Glass*

1986  Broen

1987  Espedair Street

1989  Canal Dreams*

1992  Kragevejen

1993  Medskyld

1995  Whit: or Isis amongst the Unsaved*

1997  A Song of Stone*

2000  The Business*

2002  Dead Air*  

*) Ikke udgivet på dansk

 

Hvepsefabrikken af Ian M. Banks

af Christina Andersend. 8. april 2001
“Hvepsefabrikken” er en sær og særdeles underholdende roman. Hovedpersonen, teenageren Frank, er så underlig, at man hele tiden sidder og tænker på hvad det ér med ham. Og man gætter det aldrig. Svaret kommer som et chok. “Hvepsefabrikken” er uhyrlig, bizar og helt sin egen. Frank og hans far, en videnskabsmand af typen som leder […]