NYESTE
Født:
1971, USA

Holly Black

Født i New Jersey, USA.
Har læst biblioteksvidenskab på Rutgers University.

Bibliografi

2002 Tithe (fra 14 år) *
2003 Spiderwickfortællingerne 1: Felthåndbogen (fra 9 år)
2003 Spiderwickfortællingerne 2: Øjet i stenen (fra 9 år)
2003  Spiderwickfortællingerne 3: Lucindas hemmelighed (fra 9 år)
2004  Spiderwickfortællingerne 4: Jerntræet (fra 9 år)
2004  Spiderwickfortællingerne 5: Mulgaraths vrede (fra 9 år)
2005  Arthur Spiderwicks felthåndbog til den Fantastiske Verden… (fra 9 år)
2005  Valiant (fra 14 år) *
2007  Andre Spiderwick fortællinger 1: Nøkkens sang (fra 9 år)
2007  Ironside (fra 14 år) *
2014 Jernprøven (fra 12 år)

*) Ikke udgivet på dansk

 

Andre Spiderwick fortællinger 1: Nøkkens sang af Holly Black

af Christina Andersend. 5. januar 2009
I ”Spiderwick fortællingerne” har Holly Black og tegneren Tony DiTerlizzi skabt deres eget univers. Her findes en usynlig verden i vores, og her lever alle mulige underlige væsener og troldtøj. Og det er langt fra alle, der er venligt stemt over for mennesker. Vi møder denne verden første gang i “Spiderwick fortællingerne 1-5” (se anmeldelser). […]

Spiderwickfortællingerne 5: Mulgaraths vrede af Holly Black

af Christina Andersend. 29. maj 2008
“Mulgaraths vrede” er femte og afsluttende bind i Spiderwickfortællingerne, og skal læses som en del af serien. Det er en grum og skræmmende eventyrfortælling, hvor der er også plads til morale og venskab. Midt i alle de underlige væsener, trolddom og uhygge er børnene, deres liv og problemer meget nutidige, og denne realistiske del giver […]

Spiderwickfortællingerne 4: Jerntræet af Holly Black

af Christina Andersend. 12. maj 2008
Efter et roligt 3. bind i Spiderwickfortællingerne er handlingen i den fjerde bog atter uhyggelig og voldsom. “Jerntræet” bringer nye væsener på banen, nemlig de grådige dværge, som er i ledtog med den onde trold Mulgarath. Dværgene har lovet at skaffe ham Felthåndbogen mod at få del i den nye verdensorden, når trolden har taget […]

Spiderwickfortællingerne 3: Lucindas hemmelighed af Holly Black

af Christina Andersend. 28. april 2008
Spiderwickfortællingerne handler om de tre søskende, tvillingerne Jared og Simon og deres storesøster Mallory og deres sære og uhyggelige oplevelser i deres nye hjem Spiderwick Gods. Efter forældrenes skilsmisse er børnene og deres mor nødtvunget flyttet ind i tante Lucindas faldefærdige hus, og her finder Jared en gammel bog, Felthåndbogen, med tegninger af sære væsener […]

Spiderwickfortællingerne 2: Øjet i stenen af Holly Black

af Christina Andersend. 11. april 2008
Spiderwickfortællingerne er simpelthen nogle dejlige børnebøger, med en spændende opbygget fortælling, nogle gode karakterer og overbevisende eventyrvæsener, som næsten er for uhyggelige til børn. I første bind i serien, “Felthåndbogen”, fandt Jared en gammel bog med tegninger og beskrivelser af alskens troldtøj i Arthur Spiderwicks hemmelige bibliotek. Nissen Thimbletack advarede Jared om, at han skulle […]

Spiderwickfortællingerne 1: Felthåndbogen af Holly Black

af Christina Andersend. 2. april 2008
“Felthåndbogen” er den første bog af fem i Spiderwickfortællingerne, og den lover rigtig godt. Eventyrfortællingen handler om tre søskende, som efter deres fars exit må flytte ind i et meget gammelt og forfaldent hus sammen med deres mor. Tvillingerne Jared og Simon er 9 og deres fægtemester storesøster Mallory, er 13 år gammel. Jared er […]