NYESTE
Født:
1857, Danmark
Fotograf:
Gyldendal

Herman Bang

Født 1857 i et præstehjem på Als. Arbejdede som journalist, anmelder, instruktør og forfatter. Dør under oplæsningsturne i Ogden City, USA (1912)

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1880  Haabløse Slægter

1883  Fædra

1886  Ved Vejen

1887  Stuk

1889  Tine

1896  Ludvigsbakke

1902  Sommerglæder

1904  Mikaël

1906  De uden Fædreland

2005  Noveller (samlet udg.) 

 

Ved vejen af Herman Bang

af newyorkcitygirld. 10. marts 2014
I en lille jysk stationsby, hvor alle kender hinanden bor Katinka Bai med sin mand, der er stationsforstander. De er et umage par, for mens Katinka er et mildt og fintfølende gemyt er stationsforstanderen grovkornet, egoistisk og brovtende, men ikke desto mindre har de skabt en tålelig hverdag sammen. Freden i hverdagen bliver brudt da […]

Sommerglæder af Herman Bang

af Christina Andersend. 15. oktober 2008
Man skal lige ind i rytmen i “Sommerglæder”, som udkom første gang i 1902. Det gammeldags sprog er nærmest lyrisk, og så er der et par ubekendte – sådan rent forståelsesmæssigt – fordi visse udtryk ikke længere er i brug. Jeg er en stor fan af bøger med handling, og det er der ikke så […]

Noveller af Herman Bang

af Gandalfd. 14. marts 2006
En samlet udgivelse af Herman Bangs noveller. Depressivitet mine damer og herrer. En hel samling pur depressivitet. Det er fordommen. Lad os så se om den kan bekræftes. Jeg husker en ven af mig, som fik udleveret et eksemplar af historien “Ved Vejen”, som også er inkluderet her. Han fik den til læsning i danskundervisningen. […]

Tine af Herman Bang

af peped. 5. januar 2003
En sønderjysk kærlighedstragedie fra 1864 er tung kost. Følelsen, ”Tine” efterlader læseren med, er meget lig den udstoppede og forspiste fornemmelse, der naturligt følger efter en lang julemiddag. Det er vesten, der strammer over vommen. Det er flæsk, kartofler og oppustede kinder i en røgfyldt almuestue. Kanonerne tordner, og Dannevirke knager gennem hele bogen men […]

Ved vejen af Herman Bang

af Christina Andersend. 7. august 2001
En stille gru får lov at leve gennem Herman Bangs “Ved Vejen”. En bittersød og ganske kort historie om livet i almindelighed, når det almindelige næsten ikke er til at bære. I en lille dansk stationsby for mange år siden bor den stille Fru Bai. Livet går sin vante gang og dagene ligner til forveksling, […]