NYESTE
Født:
1907, Belgien
Hjemmeside:
http://en.tintin.com/

Hergé

Georges Rémi blev født i Etterbeek i 1907. I 1929 skabte han den verdensberømte tegneseriefigur, Tintin. Det blev til 24 albums.

Skabte tegnestilen Ligne Claire, som mange andre brugte senere, bl.a. Edgar P. Jacobs (Blake & Mortimer), Henk Kuijpers (Franka) og Roger Leloup (Yoko Tsuno).

Død 1983.

Bibliografi

1929  Tintin i Sovjetunionen (tidligere Tintin i Sovjet)
1930  Tintin i Congo
1931  Tintin i Amerika
1932  Faraos cigarer
1934  Den Blå Lotus
1935  Det knuste øre
1937  Den sorte ø
1938  Ottokars scepter (tidligere Kong Ottokars scepter)
1940  Krabben med de gyldne klosakse (tidligere Krabben med de gyldne kløer)
1941  Den Mystiske Stjerne
1942  Enhjørningen«s hemmelighed
1943  Rackham Den Rødes Skat
1946  De 7 krystalkugler (tidligere De syv krystalkugler)
1947  Soltemplet
1948  Landet med det sorte guld (tidligere Det sorte guld)
1950  Mission til Månen (tidligere Månen tur-retur, 1. del)
1952  De første skridt på Månen (tidligere Månen tur-retur, 2. del)
1954  Tournesol-mysteriet (tidligere Det hemmelige våben)
1956  Koks i lasten
1958  Tintin i Tibet
1961  Castafiores juveler (tidligere Det gådefulde juveltyveri)
1966  Rute 714 til Sydney (tidligere Flight no. 714 til Sydney)
1975  Tintin og picaroerne
1986  Tintin og alfa-kunsten (tidligere Tintin og alfabet-kunsten)

 

Fra Hergés Arkiv af Hergé

af Jens Markvardsend. 9. juni 2018
Jeg har altid troet at Hergés tidligste værk var ’Tintin i Sovjet’, indtil en anmeldelse her på siden ledte mig til Hergés arkiver, hvor vi møder Tintins forløber Totor. Han er spejder, og tegnet af en meget ung Hergé mens denne selv var spejder. Serien løb i spejdernes eget blad og er genremæssigt meget tæt […]

Tintin for de små af Hergé

af Sanne78d. 1. juni 2018
For første gang er Hergés Tintin bøger, udgivet som pegebøger til de helt små. De fås i fire forskellige titler, som handler om henholdsvis, tal, transportmidler, farver og dyr. Det er virkelig en fornøjelse at sidde med de små søde pegebøger, som er lavet i noget godt kraftig papir og med en meget klar streg […]

Tintin i Sovjetunionen af Hergé

af Bjarne Jensend. 27. maj 2018
Jeg har ikke læst ’Tintin i Sovjetunionen’ siden jeg gik i folkeskole. Der var nu ikke mange tegnese­rier på skolebiblioteket som jeg husker det, men der var dog det sort/hvide album ’Fra Hergés arkiv’ (1975), der også indeholdt historien om patruljeføreren Totor, der var endnu tidligere end Tintin. Det var derfor jeg med glæde åbnede […]