NYESTE
Født:
Norge

Herbjørg Wassmo

f. 1942
Født i Vesterålen, Norge. Bor i Oslo.

Uddannet lærer. Modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1987 for “Hudløs himmel”.

Bibliografi

1976  Vingeslag (digte) *

1977  Flotid (digte) *

1981  Huset med den blinde glasveranda

1983  Det stumme rum

1983  Juni-vinter (skuespil) *

1984  Vejen at gå

1985  Mellom-landing (skuespil) *

1986  Hudløs himmel

1989  Dinas bog

1991  Lille grønt billede i stor blå ramme (digte)

1992  Lykkens søn

1992  Tora (samlet udg.)

1995  Rejser. Fire fortællinger (noveller)

1996  Hemmelig torsdag i treet (børnebog) *

1997  Karnas arv

2000  Det syvende møde

2003  Flugten fra Frank

2006  Et glas mælk, tak

2010  Hundrede år

2013  Disse øjeblikke

*) Ikke oversat til dansk.

 

Huset med den blinde glasveranda af Herbjørg Wassmo

af nordstrandend. 11. juni 2015
Grusom, smuk, dyb. Indtrængende og påtrængende. Det er romanen skåret helt ind til benet. “Huset med den blinde glasveranda” er Herbjørg Wassmos romandebut – bogen er fra 1981 – og Herbjørg Wassmo har siden skrevet rigtig mange bøger og vundet stor anerkendelse. Selv har jeg først for nylig fået øjnene på for hende – og […]

Disse øjeblikke af Herbjørg Wassmo

af Christina Andersend. 13. juli 2014
I “Disse øjeblikke” skriver Herbjørg Wassmo ud fra sit eget liv. Hun skriver om at være kvinde, om at være kvinde og forfatter, om at føle sig anderledes i en lille flække i Norge, om at ville noget andet end det gængse og om at kæmpe mod bedre vidende for at være den hun er […]

Et glas mælk, tak af Herbjørg Wassmo

af nordstrandend. 12. januar 2014
Sølle 19 kroner gav jeg for denne bog – og det var i sandhed en skat, der åbenbarede sig, da jeg fik læsebrillerne på. En bog, jeg aldrig vil glemme – en bog, der har gjort stort indtryk på mig. Hovedpersonen er den 15 årige Dorte, der kommer fra Litauen. Hun bor med sin mor […]

Hundrede år af Herbjørg Wassmo

af Vibeke Holm Andersend. 12. august 2010
Jeg holder meget af at læse bøger, der strækker sig over flere generationer, og hvor det er slægtens kvinder, der er hovedpersonerne. Samtidig er Wassmo’s bog “Det syvende møde” en af mine yndlingsbøger, som jeg har læst flere gange. Jeg var derfor fuld af forventning, da jeg begyndte på “Hundrede år”, der handler om Wassmos […]

Det syvende møde af Herbjørg Wassmo

af Vibeke Holm Andersend. 28. december 2007
Gorm Grande og Rut Nesset mødes første gang som 9-årige. Efter dette første møde kan de ikke glemme hinanden – de tænker begge ofte på den anden, og man forstår, at de to er skabt for hinanden – men der skal gå ca. 30 år til deres syvende møde, hvor de begge er fri af […]

Karnas arv af Herbjørg Wassmo

af R.G.d. 11. juni 2007
”Karnas Arv” er det sidste bind i serien om Dina (Dinas bog) og hendes søn Benjamin (Lykkens Søn). Denne bog foregår midt i industrialiseringen i Norge. Benjamin vender tilbage fra København til godset Reinsnæs, hvor hans barndomskæreste Hanna stadig bor. Modsat sin families forventning medbringer han dog sin datter Karna, hvis mor døde i København […]