NYESTE
Født:
1964, Danmark

Henrik Rehr

Dansk tegneserietegner og -forfatter.

Han fik sine første tegneserier trykt i 1981 i Seriemagasinet og Danske Tegneserier, og albumdebuten kom i 1987 med Drømmen om langskibene. De efterfølgende år sås Rehrs signatur på andre serier som Julius (lavet i samarbejde med Morten Hesseldahl), Kvikleif, Rumvælling (i samarbejde med Lars Horneman) og Danmark besat (i samarbejde med Niels Roland og Morten Hesseldahl). Danmark besat blev udgivet i en samlet udgave i 2010. I to år fra 1985 var han medindehaver af tegneseriebutikken og tegnestuen Den Blå Bil i Odense.

Rehr flyttede fra Odense til København i 1987 og blev der medlem af Tegnestuen Pinligt Selskab, hvor bl.a. også Peter Kielland og Mårdøn Smet sad. I 1992 forlod han dog København og rejste til New York for næste år at flytte til Toronto. Siden 1995 har han været bosiddende i New York, tæt på Ground Zero. Begivenhederne omkring terrorangrebet den 11. september 2001 gav inspiration til tegneseriealbummene Tirsdag og Tribeca Sunset, der også er udgivet på engelsk, fransk, italiensk og svensk.

En samlet udgave af “Tirsdag” og “Tribeca Sunset” inklusive en del ekstramatriale aldrig tidligere udgivet på dansk, udkom i august 2011 under titlen “Tribeca Sunset samleudgave”. I 2014 udgav Rehr den anmelderroste “Gavrilo Princip”, der også udkom på fransk, hollandsk, tysk, koreansk og engelsk.

Kilde: Wikipedia.dk

Bibliografi

1987 Drømmen om langskibene

1987 Julius 1: Tågernes dal(med Morten Hesseldahl)

1989 Julius 2: Sørøver skummelskræks skat (med Morten Hesseldahl)

1989 Kvikleif 1: Heksens bybud

1990 Danmark besat 1: Opbrud (med Morten Hesseldahl og Niels Roland)

1991 Danmark besat 2: Bristepunktet (med Morten Hesseldahl og Niels Roland)

1992 Danmark besat 3: Swingtime (med Morten Hesseldahl og Niels Roland)

1993 Danmark besat 4: Skumring (med Morten Hesseldahl og Niels Roland)

1993 Jim (med Lars Horneman)

1994 Danmark besat 5: Hjemsøgt (med Morten Hesseldahl og Niels Roland)

1994 Kvikleif 2: En røverhistorie

1995 Rumvælling 1: Kidnappet i kosmos (med Lars Horneman)

1996 Rumvælling 2: Affaldsplaneten (med Lars Horneman)

1997 Uår

2002 De tre små grise og ræven

2002 Tirsdag

2004 Tribeca Sunset

2004 Sankt Kain 1: Stenkorset

2005 Sandslotte 1: Med mælkeskægget i postkassen

2006 Blodbryllup (med Cav Bøgelund)

2007 Hyldest

2008 Svøm!

2009 Reykjavik

2010 Danmark besat samleudgave (med Morten Hesseldahl og Niels Roland)

2011 Tribeca sunset samleudgave

2013 Insolitus (med Jan Solheim)

2014  Gavrilo Princip (graphic novel)

2016  Det cubanske efterår (graphic novel)

 

Gavrilo Princip af Henrik Rehr

af Jens Markvardsend. 11. november 2018
I november måned er det hundredeårsdagen for første verdenskrigs afslutning, og hvad er mere passende end at kaste et blik på hvad der satte krigen i gang. Henrik Rehrs biografiske tegneserie om attentatmanden Gavrilo Princip følger Gavrilo fra barnsben til han myrdede ærkehertug Franz Ferdinand. Sideløbende følger vi ærkehertugens liv, og kontrasten er foruroligende. Samtidig […]

Det cubanske efterår af Morten Hesseldahl & Henrik Rehr

af Bjarne Jensend. 11. september 2016
Det er mere end 20 år siden, at makkerparret Hesseldahl og Rehr sidst samarbejdede om et tegnese­rie projekt. Dengang var det omkring storværket “Danmark besat”, der udkom i fem bind. Denne gang har de kastet sig over journalisten Jan Stages liv. “Her følger Stages historie, som han har for­talt den til mig. Jeg sværger på, […]

Gavrilo Princip af Henrik Rehr

af Bjarne Jensend. 26. juli 2014
Så langt jeg kan huske tilbage, har jeg læst tegneserier, startende med ”Anders And” og ”Sølvpil” i 70’erne. I 80’erne udkom der et dansk hæfte med titlen, ”Danske Tegneserier”, hvor jeg første gang stiftede bekendtskab med Henrik Rehr. Desværre er bladene forlist i dag, men jeg husker tydeligt Rehr’s sort/hvide streg. Siden har jeg ikke […]