NYESTE
Født:
1939, Danmark

Henning Mortensen

Født i Esbjerg, opvokset i Herning og Horsens.
Uddannet folkeskolelærer. Starter i 1971 forlaget Jorinde & Joringel.

Læs mere her.

Bibliografi

1966  Det kan komme over én (digte) 

1969  Konstellationer (digte) 

1971  Den spage nar (digte & prosa) 

1971  Lucien Hervé er en svindler (novelle) 

1971  Pisken smælder gennem blødende tusmøre, sne (digte) 

1971  Vakuum (prosa) 

1972  Cirkusdigte (digte) 

1972  Første brev (novelle) 

1972  Her er en morsom hund (prosa) 

1972  I dag svømmede vi i Siambugten (digte) 

1973  Claie (digte) 

1973  Feberrejser (noveller) 

1973  Nattelegram til Xerophyte (digte) 

1973  Store døde tunge. Andet brev (digte & prosa) 

1974  Brandfælder

1975  Tredje brev (prosa) 

1975  Yvonnes verden

1976  Talonade (digte) 

1977  Manden med bambusknæene (børnebog) 

1978  Album (digte) 

1979  Oprør på en campingplads (børnebog) 

1980  Frk. Frandsens efterår / Natfiskeren

1980  I dag skal brændingen føde haj (digte) 

1980  Ole og Inga på farlig ferie (børnebog) 

1980  Vinterdigte (digte) 

1981  Under havet mødes alle øer

1982  Ildskrift for rotter

1982  Ole og Inga møder Ivo (børnebog) 

1982  Ole og Inga, Ivo og banden (børnebog) 

1983  Abe med gummiring og andre digte (digte) 

1983  En bloddråbe i vinden

1984  Begravelse i hård jord

1984  Det brændende landskab (noveller) 

1985  Husmand! Husmand! (skuespil) 

1987  Den forbitrede kvinde

1987  Rejser under kometens hale (digte) 

1988  Jeg er blevet tyndere (digte) 

1990  Hvor bliver du af Kaj? (digte) 

1993  Havside sommer

1993  Weekend med sne (skuespil) 

1994  Den røde mandolin

1995  Ulveørken

1996  Hebræisk himmel

1996  Sneen og døden

1997  Belleville

1997  Tvillingerne

1998  Belleville

1999  Manden fra havet

1999  Tolderens sidste dage

2000  Landskabet (digte) 

2000  Raketter. Sekel og millennium

2001  Fandens til helbred (ungdomsbog) 

2001  Ofelia skal ikke være fed. Historier fra sindets hundehuller (noveller) 

2002  Memphis Tennessee (skuespil) 

2003  Historien om Finn Allan (ungdomsbog) 

2004  Den femte årstid

2005  Næb og kløer

2006  Billeder fra den flydende verden (digte) 

2006  Ræven går derude

2007  Rita Korsika

2013  Klovnens rejse

2015  Kvinden i korshæren

 

Kvinden i korshæren af Henning Mortensen

af Splintd. 21. marts 2015
Frida. Hovedperson. Pensionist. Samler puslespil hos Kirkens Korshær. Bor alene i en lejlighed. Frida er ikke helt som andre, for hun er stærkt ordblind og hun kæmper med til tider at forstå selv talesproget. Ord kan jo forstås på mange måder. Men hun er ikke dum. Det må man endelig ikke tro. Søren er hendes […]

Klovnens rejse af Henning Mortensen

af Ulla Weishauptd. 25. marts 2014
Med sine snart 75 år har Henning Mortensen masser af livserfaring og menneskeindsigt at trække på, og det mærkes tydeligt i hans nyeste bog “Klovnens rejse”, en mursten på 533 sider, men så får man flere fortællinger og en masse lommefilosofi med i købet. “Jeg er klovn, og læseren er publikum. Min bog (papir, bind) […]

Ræven går derude af Henning Mortensen

af Oskar Enghoffd. 14. september 2007
Vinteren har taget en noget grotesk drejning i Nordjyllands Sondrup-egn. En kvinde er blevet fundet myrdet i sit sommerhus, iført en brasiliansk karnevals-maske. En mand hængt op i sine fødder i en lade og en lille pige liggende i sneen på vejen til hendes skole – begge myrdet og iført samme type maske. Sagens åbenlyse […]

Næb og kløer af Henning Mortensen

af Christina Andersend. 22. oktober 2006
“Næb og kløer” er en underlig blandingsgenre, der er svær at få hold på: lige ud af landevejen forstadsrealisme med et par skefulde science fiction og lidt sjæl ud af kroppen oplevelse. Det er en seriøs mærkelig blanding, og hvem er modtageren egentlig til sådan en omgang? Vi er i provinsen. Helt præcist i Hundslund […]