NYESTE
Født:
1965, Danmark

Helle Helle

Født i Nakskov, bor i Sorø.

Gik på Forfatterskolen i 1989-91. Har tidligere arbejdet som studievært og programmedarbejder på P4.

2012: Modtog De Gyldne Laurbær

Bibliografi

1993  Eksempel på liv (kortprosa)

1996  Rester (noveller)

1999  Hus og hjem

2000  Biler og dyr (noveller)

2002  Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand

2003  Min mor sidder fast på en pind (billedbog)

2005  Rødby-Puttgarden

2008  Ned til hundene

2011  Dette burde skrives i nutid

2013  Noveller (samlet udg.)

2014  Hvis det er

2018  de

 

de af Helle Helle

af Helle Lykkebergd. 21. august 2018
Helle Helle undersøger sorgens eksistentielle dimensioner i romanen "de", hvor kærligheden mellem en dødssyg mor og hendes datter er fortællingens centralnerve. Stilistisk manifesterer Helle Helle sin evne til at lade sproget se frem for at forklare. Romanen er - trods den allestedsnærværende sorg - livgivende at læse, fordi Helle så kærligt og opmærksomt ser menneskets skrøbelighed og vores relationers betydning.

de af Helle Helle

af Lars Poulsend. 15. maj 2018
Helle Helle er ikke en metervareforfatter der sprøjter bøger ud på samlebånd. I betragtning af at det i år (2018) er 25 år siden hun debuterede med romanen “Eksempel på liv”, kunne man forvente en meget lang række titler fra hendes hånd, men da jeg ikke har på fornemmelsen at Helle Helle udgiver bare for […]

Hus og hjem af Helle Helle

af Christian Møgeltoftd. 8. august 2017
Sikken flot debut! Det er let at forstå, at Helle Helle sidenhen har skabt sig en fin karriere som forfatter. Hendes bøger handler om hverdagsmennesker, som er så herlige at læse om, fordi de jo minder om os selv eller nogen, vi kender rigtig godt. Det teknisk forfinede ved Helle Helles røntgenportrætter af sine personer […]

Rødby-Puttgarden af Helle Helle

af Christian Møgeltoftd. 17. februar 2017
Helle Helle skulle skulle skrive en dansk tv-serie, skulle Helle. Så kan det nok være, jeg gad sætte mig foran dummeren igen. “Rødby-Puttgarden” føles som at komme ind i 3. afsnit af en føljeton, hvor personerne og miljøerne er sært velkendte, selv om man ikke har set et minut før. Og netop dette afsnit er […]

Hvis det er af Helle Helle

af Christian Møgeltoftd. 18. juni 2015
“Du kan låne mit pandebånd, hvis det er,” siger en af bogens to hovedrolleindehavere på et tidspunkt. Findes der noget mere undseligt, næsten selvudslettende end dette udtryk: – hvis det er. Som om man ikke helt tør være ved sin udstrakte hånd, som om man er ræd for at blive afvist. Og sådan er hele […]

Noveller af Helle Helle

af Lars Poulsend. 4. december 2014
Helle Helle’s novellesamlinger “Rester” (fra 1996) og “Biler og dyr” (fra 2000), blev i 2013 samlet i én bog, kaldet “Noveller”. Det er Helle Helle som vi kender hende, og når hun er bedst. Stilsikkert og uden at ryste på hånden, oprulles en lang række øjebliksbilleder. Vi kender ikke forhistorien, og dumper ind midt i […]