NYESTE
Født:
Danmark

Helga Berg

Helga Bergs forfatterskab bevæger sig bredt indenfor både realisme, science fiction og krimi. Et fællestræk er dog, at fortællingerne beskæftiger sig med mennesker, der lever på kanten og drømmer om og kæmper for et bedre liv.

Bibliografi

1985  Trappe uden trin
1996  Dage i busser
2008  Næsten ånder i mørket
2010  Trusler og skæve klodstårne
2012  Den barmhjertige morder
2013  Ørkenvandring & andre noveller (noveller)

2015  Indhentet af døden

2017  Omhu for eftertiden

 

Omhu for eftertiden af Helga Berg

af Splintd. 31. januar 2018
Bodil får ødelagt sit hjem og sin hundepension i en oversvømmelse. Hun tager til Tyskland hos sin kæreste, Theodor som er opfinder. Han har lavet et hus som kan flyttes rundt. Et hus der er miljørigtigt/bæredygtigt. De får sammen stablet et hjem sammen og sammen med en del flygtninge lever de i en slags kollektiv […]

Indhentet af døden af Helga Berg

af tanjasend. 24. august 2015
Petra er en ung og succesfuld forsker, som arbejder på at udvikle en ny type lykkepiller. Hun stiller spørgsmålene: Har motion en gavnlig effekt på depression? Kan man træne sig ud af psykisk sygdom? Kan jeg udvikle en ny og effektiv form for medicin og virker medicinen mon bedst i kombination med motion? Petra vinder […]

Næsten ånder i mørket af Helga Berg

af Knud Larnd. 1. maj 2009
Ny dansk dystopi med bid, uden de sædvanlige flosker, befolket af stærke kvinder. Vi befinder os 100 år efter kaos tiden. Verden som vi kender den, er gået under efter en række naturkatastrofer og computernedbrud. Tilbage er kun ruinbyer og de tvekønnede bilist-mutanter, turbusterne (siges på amerikansk). Men i den lille dal Dalien holder menneskeheden […]