NYESTE
Født:
1964, Norge

Helene Uri

Født i Stockholm, Sverige. Opvokset i Bærum go Ullevål Hageby i Oslos. Bor i Oslo.

Er dr.art i anvendt lingvistik og har arbejdet som forsker i Oslo.
Er nu fuldtidsforfatter. Skriver desuden faglitteratur. “Sommeren vi kledde oss nakne” er skrevet sammen med Arne Svingen.

Bibliografi

1995  Sproget er godt fundet på (ungdomsbog)

2001  Dyp rød 315*

2002  Honningtunger

2003  Dråpen som fikk alt til å skje (børnebog) *

2003  Engel af nylon

2005  Den sommer vi klædte os nøgne (ungdomsbog)

2006  De bedste af os

2006  Perler for svin (billedbog) *

2011  Den retfærdige

2013  Kællinger

2015  Fordi jeg elsker dig

 

De bedste af os af Helene Uri

af Vibeke Holm Andersend. 27. juli 2018
Vi følger en gruppe forskere på Institut for Futuristisk Lingvistik. Pål Bentzen, 33 år, er relativt nyansat på instituttet. Han er en lykkelig mand. Glad for livet, glad for jobbet, altid fuld af begejstring for den kvinde, han for øjeblikket er forelsket i – han har ikke svært ved at tiltrække skønne kvinder. ’Arrogance og […]

Fordi jeg elsker dig af Helene Uri

af nordstrandend. 9. september 2016
“Fordi jeg elsker dig” er en ungdomsroman, der behandler emnet kærestevold med en realistisk forurolighed. Bogen indledes med denne sætning: “Det er næsten ikke til at tro, at det virkelig er mig, der har oplevet det her. At jeg har overlevet. At jeg er her nu”. Det løber allerede en koldt ned ad ryggen med […]

Kællinger af Helene Uri

af nordstrandend. 9. januar 2014
Jeg er ingen kælling – i hvert fald ikke af den slags, som Helene Uri præsenterer os for i romanen “Kællinger”. Et forsideomslag med 4 par smukke sko og en saks – markerer på ganske raffineret vis, hvad det hele drejer sig om. 4 forskellige kvinder mødes tilfældigt på et latinkursus – og inden de […]

Den retfærdige af Helene Uri

af Rapunzeld. 3. februar 2012
Endnu en gang formår Helene Uri at skrive så man sidder yderst på stolen. Historien i ”Den retfærdige” omhandler Carsten, som elsker sine børn. En ubehagelig skilsmisse udløser et miljø af mistro og misbehag. Carsten mistænkes for at have gjort det allermest utilgivelige overfor sine døtre. Det mest fascinerende i bogen, er hvordan det skildres […]

Engel af nylon af Helene Uri

af Vibeke Holm Andersend. 28. september 2011
Beate og Bernt skal være forældre. Beate har forberedt sig på moderskabet, glædet sig, siden hun blev gravid på bryllupsrejsen og straks fornemmede, at hun var gravid med en pige. Men da Fie bliver født føler Beate ikke den store moderkærlighed. Hun føler sig utilstrækkelig, falsk – hun efterligner andre mødre, læser bøger, finder fejl […]

De bedste af os af Helene Uri

af Rapunzeld. 22. maj 2011
Historien udspiller sig på et sprogvidenskabeligt institut ved universitetet i Oslo. Hovedspillerne i historien er den unge mandlige forsker Pål Bentzen, den ældre professor Edith Rinkel og den unge nyansatte Nanna Klev. Edith Rinkel er en kvinde som er skræmmende, hård og udstråler en seksualitet som andre har svært ved at tackle. Fascinerende og skræmmende. […]