NYESTE
Født:
1811, USA

Harriet Beecher Stowe

Født i Connecticut, USA. Døde samme sted 1896.

Før hendes ægteskab med en professor arbejdede hun som lærerinde. Hun begyndte for alvor at skrive efter 1852, hvor hun fik “Onkel Toms Hytte” publiceret. Først blev den udgivet som føljeton, men som bog blev den for alvor kendt. Denne første bog fik mest succes og blev oversat til mange sprog.

Informationer: Verdenslitteraturen – Hvem-skrev-hvad af Politikens Litteratur Håndbøger

Bibliografi

1843  Maiblomsten. Fortællinger (fortællinger)

1852  Onkel Toms hytte

1856  Dred. Fortælling

1862  Øen Orr’s Perle. En fortælling

1865  De små Nisser eller De Dyder, som befordre den huslige Lykke

1866  De smaa Ræve eller De Smaafejl, som virke forstyrrende paa vor huslige Lykke

1867  Religious Poems (digte) *

1869  Oldtown og dets Beboer. Et Tidsbillede af Livet i Amerika i gamle Dage

1871  Min Hustru og jeg

1873  Rosenrødt Tyranni

1875  Vi og vore Naboer

1878  Vore gode Poganuk’er. En amerikansk Fortælling

 

Onkel Toms hytte af Harriet Beecher Stowe

af Thjiazd. 16. november 2007
”Onkel Toms hytte” blev en af de vigtigste årsager til den amerikanske borgerkrig. En præstekone ved navn Harriet Beecher Stowe syntes ikke det var i orden, at behandle slaver på den måde man gjorde. Derfor skrev hun ”Onkel Toms hytte”. Historien starter ved et bord hvor hr. Shelby snakker med en slavehandler. Han har ikke […]