NYESTE
Født:
1954, Danmark
Fotograf:
Morten Holtum, 2006

Hans Otto Jørgensen

Født i Vile ved Sallingsund i Vestjylland.

Uddannet inden for landbrug. Rektor på Forfatterskolen 2002-2009.

Læs mere her.

Bibliografi

1989  Tårnet

1990  Amerika (noveller) 

1991  I tidens standsning (noveller) 

1991  Indianeren

1992  Sildedagsfolkene

1993  Den bronzefarvede kalkun (kortprosa) 

1993  Ekliptika eller historien om kvinden og manden med såret i siden, hvor drengen blev skåret fri

1995  Far var så stærk (hørespil) 

1995  Idyller (digte) 

1996  Det var ikke os (hørespil) 

1996  Nåden

1997  Riggo havde ikke noget imod det abstrakte (noveller) 

1998  Den store mester kommer (hørespil) 

1998  Jeg har ventet (digte) 

1998  Viggos hus (børnebog) 

2000  Molly – historien om en engel

2000  Mænd (noveller) 

2001  Helt og heltinde

2001  Æsel her (kortprosa) 

2002  Den fotograferede dreng

2002  Hjort eller hare (kortprosa) 

2004  Ove gasser op (noveller i udvalg) 

2005  Væltede kældre

2006  Ålen har englelyd (kortprosa) 

2007  Fluebogen. Under insekternes fordi 1972-1976 (digte & prosa) 

2007  Ida og Axel Trilogien (samlet udg.) 

2007  Med plads til hundrede køer

2008  Hestenes øjne

2009  The Factory

2017  Revolutionær : en Andy Warhol-komposition :

 

Revolutionær – en Andy Warhol komposition af Hans Otto Jørgensen

af Splintd. 28. august 2017
Jeg har læst en roman. Jo jo den er god nok. Og det er en meget speciel roman. Den her roman er ikke som alle andre romaner, den er anderledes på alle måder. Både i måden den er skrevet, sat op og i det hele taget fremlagt. Og jeg elsker den! Det er store ord, […]

The Factory af Hans Otto Jørgensen

af Lars Poulsend. 16. juli 2014
Med “The Factory”, har Hans Otto Jørgensen begået en selvstændig fortsættelse til den selvbiografiske “Hestenes Øjne” fra 2008. Hvor jeg fandt at “Hestenes øjne” var for meget ynk og selvmedlidenhed, er “The Factory” helt anderledes levende. I begyndelsen var jeg bange for at Hans Otto Jørgensen ville fortsætte ud ad samme tangent som i “Hestenes […]

The Factory af Hans Otto Jørgensen

af MGd. 25. april 2009
Hans Otto Jørgensen har givet sin nye roman titlen “The Factory”, fordi han lever og ånder for litteraturen og kunsten, det er samtidig det navn fortælleren og hans venner giver den gård, hvor de ryger fed og prøver at lave kunst: “Men jeg har en oplevelse af, at hver indånding og udånding er kunst, som […]

Hjort eller hare af Hans Otto Jørgensen

af MGd. 6. marts 2009
Det er ikke hver dag, man som anmelder kan anmelde en bog, hvor man kan citere flere sider af bogen uden at overskride de længdebeføjelser, der nu engang er. Og det er heller ikke hver dag, at man kan citere en hel fortælling uden at afsløre for meget. Men det kan man med Hans Otto […]

Ida og Axel Trilogien af Hans Otto Jørgensen

af Katrine Laumann Jørgensend. 23. august 2008
Med romanen “Helt og heltinde” påbegyndte Hans Otto Jørgensen i 2001 sin Ida og Axel trilogi med udgangspunkt i 1930’erne og frem til i dag. En trilogi der både giver et billede af afviklingen af det traditionelle danske landbrugssamfund, men også et billede af en slægt fra Viborg-egnen, der påvirkes af moderniteten på godt og […]

Ida og Axel Trilogien af Hans Otto Jørgensen

af Lars Poulsend. 11. maj 2008
Tusindvis af sætninger. Korte. Enkelte ord. Det er det der er. Det er de billeder vi ser. Det der giver fortællingerne. Sætninger og ord der væves sammen i et billedtæppe. Det er billeder, og det er ord. Det er kunst, og det er smukt. Ida og Axel trilogien består af romanerne “Helt og heltinde”, “Den […]