NYESTE
Født:
1898, Danmark

Hans Kirk

Hans Rudolf Kirk blev født i Hadsund.

Død 1962.

Læs mere her.

Bibliografi

1928  Fiskerne

1930  I Dyst for Livet (børnebog) 

1936  Daglejerne

1939  De ny Tider

1941  Borgmesteren gaar af

1948  Slaven

1950  Vredens søn

1952  Djævelens penge

1952  Klitgaard og sønner

1953  Skyggespil (noveller) 

1956  Mørke magter

1958  Borgerlige noveller (noveller) 

1958  Præstens søn (børnebog)

 

Borgmesteren gaar af af Hans Kirk

af jcgd. 13. december 2013
“Borgmesteren går af” er lille satirisk novelle, der udspiller sig på et borgmesterkontor, hvor alle positionerer sig i visheden om at “den gamle”, byens mangeårige og patriarkalske monark, snart skal træde tilbage og overlade magten til en efterfølger. Samtidig forsvinder den ligeledes aldrende kontorchef Jacobæus efter en mindre skandale, og når overhunden på kontoret er […]

Fiskerne af Hans Kirk

af Hans Christian Davidsend. 25. december 2012
Man siger, at Danmark er et homogent land – eller i hvert fald traditionelt har været det, indtil den store påvirkning udefra kom. Det er nok korrekt sammenlignet med andre lande, hvor forskellene er endnu større i tro, kultur og sprog. Når det gælder tro (og den er der dog endnu noget tilbage af i […]

Fiskerne af Hans Kirk

af newyorkcitygirld. 25. februar 2009
“Fiskerne” må næsten karakteriseres som den roman Hans Kirk er mest kendt for, og det med rette, for det er en meget troværdig og læseværdig roman. På den jyske vestkyst bor der en lille gruppe indre-missionske fiskere, der har svært ved at klare dagen og vejen. Derfor beslutter de at drage ind langs Limfjorden for […]

Slaven af Hans Kirk

af pandorad. 20. februar 2007
Hans Kirks roman “Slaven” handler om spaniernes ødelæggelse og undertrykkelse af et lands befolkning. Romanen foregår i 1500-tallet. Det “gode” skib San Salvatore lægger fra kaj et sted i Mexico, tungt lastet med guld og grusomhed. Det skal ud på en lang og farefuld rejse og skibet bliver velsignet inden afrejsen. De rejsende og besætningen […]

Fiskerne af Hans Kirk

af Anne-Cathrine Auned. 30. september 2001
“Fiskerne” er en bog, mange mennesker stifter bekendtskab med i løbet af deres skolekarriere, og da det blev min tur til at åbne den første gang, var det bestemt ikke med videre entusiasme. Men det hænder ind i mellem, at ens fordomme bliver gjort til skamme, og det må siges at være tilfældet med min […]