NYESTE
Født:
1940, Danmark

Hanne Hastrup

Er især kendt for sine børnebøger om alfen Cirkeline, der også er blevet produceret som TV tegnefilm og biograffilm.

Bibliografi

1969  Cirkeline

1970  Marguerite Duras

1978  Casper og Lottes færdselsbog

1989  Cirkeline og alle de andre børnesange fra radio og TV

1995  Cirkelines fødselsdag

1998  Cirkeline flytter til byen

1999  Cirkeline & Cirkeline flytter til byen

1999  Cirkelines sangbog

2000  God jul Cirkeline

2000  Godmorgen Cirkeline

2004  Cirkeline – ost og kærlighed

2004  Cirkeline – storbyens mus

2007  Cirkeline på opdagelse

2009  Cirkeline – tæl til 10

2009  Cirkeline bliver til

2011  Godnat Cirkeline

2012  Den store bog om Cirkeline

2016  Cirkeline og museskolen

 

Godnat Cirkeline af Hanne Hastrup

af newyorkcitygirld. 24. september 2019
Kender du Cirkeline? Hun er så lille, at hun kan sove i en tændstikæske på tegnerens skrivebord. ”Godnat Cirkeline” handler om Cirkeline, der netop er gået i seng for at sove for natten. Det banker på vinduet og Cirkeline er nysgerrig, for at se hvem der banker på. Det er to alfepiger, der hedder Viol […]

Cirkeline – tæl til 10 af Hanne Hastrup

af newyorkcitygirld. 20. september 2018
Efter min datter blev født har læsevanerne ændret sig i det lille hjem i København. Nu står den primært på børnebøger med billeder, som jeg læser højt for min datter mens der peges ivrigt på billederne (og der i ny og næ kommer gevinst i form af babysavl på billederne også). En af min datters […]

Cirkeline bliver til af Hanne Hastrup

af newyorkcitygirld. 15. september 2018
På nettet beskrives Cirkeline som ”en af dansk børnekulturs mest elskede figurer igennem flere generationer”. Jeg kunne ikke være mere enig i dette udsagn og husker selv, hvor begejstret jeg selv var for den lille pige med den prikkede kjole og sorte, stride hår da jeg selv var barn. ”Cirkeline bliver til” er den første […]

Cirkeline – med på tur af Hanne Hastrup

af Sanne78d. 11. juli 2017
Der var engang en tegner, der sad i sit lille hus ude på landet og kedede sig. En aften sad hun og tegnede kruseduller, først et lille rundt hoved, så en rød kjole med prikker på. Da hun var færdig med at tegne, syntes hun, at den lille pige lignede en alf. – Du ser […]

Cirkelines museskole af Hanne Hastrup

af Sanne78d. 5. november 2016
Ingolf og Frederik skal lære bogstaverne at kende, så derfor har Cirkeline lavet en skole. Hun lærer musene om alfabetet og bogstaverne, hvordan de ser ud, hvilke lyde de siger, og hvad der rimer på dem. Undervisningen foregår både indenfor og ude i haven. Efter 5 års pause er Hanne Hastrup tilbage med endnu en […]