NYESTE
Født:
1959, Island

Hallgrimur Helgason

Født og bor i Reykjavik, Island.

Bibliografi

1989  Óbreyttur maður (skuespil) *
1990  Hella*
1994  Þetta er allt að koma*
1996  101 Reykjavik
1998  Ljóðmæli 1978-1998 (digte) *
1999  1000 eyja sósa (skuespil) *
1999  Kossinn (skuespil) *
2000  Skáldanótt (skuespil) *
2001  Islands forfatter
2001  Rúm fyrir einn (skuespil) *
2001  Wake me up before you go go (skuespil) *
2003  Herra Alheimur*
2005  Stormland
2013  Kvinden ved 1000°

*) Ikke udgivet på dansk

 

Kvinden ved 1000° af Hallgrímur Helgason

af Vibeke Holm Andersend. 17. februar 2017
Herbjørg Maria, kaldet Herra, bliver født i 1929 på Island. Bogen starter i 2009, hvor Herra er 80 år, og hendes liv lakker mod enden – hun har netop bestilt tid sin egen ligbrænding (ved 1000 grader)! Hun ligger i en seng i en garage med en bærbar computer, en gammel håndgranat og to kartoner […]

Kvinden ved 1000° af Hallgrimur Helgason

af newyorkcitygirld. 27. juni 2015
Herbjørg Maria Bjørnsson, også kaldet Herra, er 80 år og bor i en garage i Reykjavik, Island. Hun har været KOL-patient de sidste 20 år og tilbringer derfor det meste af døgnet i sin seng i garagen, hvor hun bruger den velsignede Fjæsbog og resten af internettet som adgang til verden udenfor. Den humoristiske og […]

Stormland af Hallgrímur Helgason

af dipd. 3. juni 2008
Hallgrímur Helgason har med ”Stormland” lavet en regulær tour de force af en roman om anti-helten Böddi. Islændingen Böddi vender efter ti års studier i Tyskland hjem til sin barndoms landsby og bosætter sig i kælderen hos moderen. Han anser sig selv som en åndens mand, men er pessimistisk anlagt hvad angår samfundsudviklingen. Frustrationerne raser […]

101 Reykjavik af Hallgrimur Helgason

af Christina Andersend. 3. april 2004
”101 Reykjavik” er som en lang tur på piller – vil jeg tro, jeg har kun Hlynurs ord for det. Der er kun ro på, når han er gået helt kold. Det er der bare ikke så mange der ved, for udadtil siger Hlynur sørme ikke ret meget. Det kan sagtens skyldes at han har […]