NYESTE
Født:
1915, Danmark

Halfdan Rasmussen

Født i København. Han var en af Danmarks mest populære digtere. I den brede offentlighed er det nok hans børnerim, der er mest kendt. I 1958 vandt han De Gyldne Laurbær for digtsamlingen Torso, der var produktet af en rejse til juntaens Grækenland. I 1978 modtog Halfdan Rasmussen Herman Bangs Mindelegat og i 1988 Det Danske Akademis Store Pris. Halfdan Rasmussen døde 2002

Bibliografi

1951 Den lille frække Frederik og andre børnerim (børnebog)

1957 Torso (digte)

1960 Tosserier i udvalg (digte)

1967 Halfdans ABC (børnebog)

1978 Klatteradat (børnebog)

1985 Fremtiden er forbi (digte)

 

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen

af Vibeke Holm Andersend. 1. december 2017
Da mine piger var små, lyttede vi utallige gange til Halfdans ABC – indspillet af Elisabeth Gjerluff Nielsen og Otto Brandenburg. Kassettebåndet med alle sangene – ja, det er mange år siden – var fast inventar i bilen på lange ture. Så når jeg i dag genlæser bogen, er det med deres melodier og karakteristiske […]

Halfdans ABC af Halfdan Rasmussen

af newyorkcitygirld. 24. september 2016
Halfdan Rasmussens ABC. Hvem af os har ikke stiftet bekendtskab med denne klassiske børnebog mindst en gang i vores barndom? Selvom det sandt at sige er et par dage siden jeg var barn, faldt jeg for nyligt over Halfdan Rasmussens ABC i en boghandel og tænkte, jeg ville genlæse denne klassiker, der stadig holder for […]

Fremtiden er forbi af Halfdan Rasmussen

af Ann-Kristined. 30. januar 2015
Er fremtiden virkelig forbi og er vores tid på denne jord knap? Halfdan Rasmussen har med “Fremtiden er forbi” skrevet en kort digtsamling for voksne, som handler om nogle af livets største emner, heriblandt identitet og hvordan livet skal leves for at få mest ud af det. I denne bog kan man finde 34 digte, […]

Klatteradat af Halfdan Rasmussen

af Vibeke Holm Andersend. 29. januar 2015
I dag, den 29. januar 2015, ville Halfdan Rasmussen være blevet 100 år. Dette fejres bl.a. ved at genudgive nogle af hans kendte og elskede børnebøger med fjollede rim og remser. En af disse er “Klatteradat”, som udkom første gang i 1978. Den tager udgangspunkt i, at Antons far ved en fejl taber en blækklat […]

Den lille frække Frederik og andre børnerim af Halfdan Rasmussen

af Vibeke Holm Andersend. 29. januar 2015
I anledningen af at det i dag, den 29. januar 2015, er 100 år siden Halfdan Rasmussen blev født, er en række af hans bøger blevet genudgivet – i denne bog, som oprindelig er fra 1951, finder man både meget kendte og mindre kendte vers, mange af dem er der sat melodi til, som automatisk […]