NYESTE
Født:
1950, Sverige
Hjemmeside:
http://www.nesser.se
Fotograf:
Lena Koller

Håkan Nesser

Født i Kumla, Sverige. Flyttede til Greenwich Village, New York, USA i 2006.
Uddannet lærer. Fuldtidsforfatter fra 1998.

Han har bl.a. skrevet 10 bøger om kommisær van Veeteren fra Maardam og 5 om Gunnar Barbarotti fra Kymlinge. Hans bøger har modtaget mange priser, bl.a. Glasnøglen for bedste nordiske krimi for bogen Carambole.

Bibliografi

1988  Koreografen*

1993  Det grovmaskede net

1994  Borkmanns punkt

1995  Hjemkomsten

1996  Barins triangel (noveller)

1996  Kvinde med modermærke

1997  Kommissæren og tavsheden

1998  Kim Novak badede aldrig ved Genesaret

1998  Münsters sag

1999  Carambole

1999  Fluen og evigheden

2000  Ewa Morenos sag

2001  Svalen, katten, rosen, døden

2002  Kære Agnes (brevroman)

2002  Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla

2003  Sagen G

2004  Skyggerne og regnen

2005  Fra doktor Klimkes horisont (noveller)

2006  Menneske uden hund

2007  En helt anden historie

2008  En fortælling om hr. Roos

2009  Ormene på Carmine Street

2010  De ensomme

2011  Himlen over London

2012  Slagteren fra Lille Burma

2013  Levende og døde i Winsford

2014 Straf

2015  Elleve dage i Berlin

2016  Eugen Kallmanns øjne

2018  De venstrehåndedes forening

2019  Halvmorderen

 

Halvmorderen. Krønike over Adelbert Hanzon i nutid og datid forfattet af ham selv af Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 5. oktober 2019
’Der bor to lejere i mit hoved. De har boet der længe, de betaler ingen leje, og de flytter aldrig ud. Deres navne er Skyld og Skam, de må nævnes, og nu er det gjort. Men jeg vil ikke indlede min krønike med disse forstemmende følgesvende, så mister jeg modet.’ Og sådan indleder Adalbert Hanzon, […]

De venstrehåndedes forening af Håkan Nesser

af Christian Møgeltoftd. 12. maj 2019
Med ”De venstrehåndedes forening” er Skandinaviens hyggeligste og mest menneskelige krimiforfatter, den lune, tænksomme svensker Håkan Nesser, tilbage i absolut topform. Nesser er i sit mest gavmilde hjørne. Ikke alene forkæler han os med små 500 sider, hvilket ikke er et ord for meget. Han giver også comeback til sin (i dobbelt forstand) gamle hovedperson, […]

De venstrehåndedes forening af Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 1. januar 2019
’Marten Winckelstroop voksede op med to skavanker. Han havde ingen far, og han var venstrehåndet.’ Først da Marten i 1957 starter i skole, finder han ud af, at det at være venstrehåndet er naturstridigt og må bekæmpes – i hvert fald ifølge frøken Bolster. Han udstyres med en såkaldt ’korrektionshandske’: ’Den var lavet af læder […]

Eugen Kallmanns øjne af Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 1. oktober 2017
Leon har mistet sin hustru og eneste datter i et skibsforlis – eller, det vil sige hustruen er fundet død, mens datteren ikke er dukket op, så han har stadig et lille håb. Nu, 7 måneder efter ulykken, rykker han teltpælene op, han har fået arbejde som lærer i K. ”Jeg havde ikke indtryk af, […]

Nortons filosofiske memoirer af Norton Kierkegaard og Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 4. december 2016
Kære Norton Jeg kan godt forstå, at du er blevet inspireret til at skrive en bog, når jeg tænker på, at du hele dit liv har rejst rundt sammen med din herre, forfatteren Håkan Nesser, mens han har skrevet sine seneste bøger, som foregår rundt omkring i verden. Nu har du fra din hundehimmel skrevet […]

Kære Agnes! af Håkan Nesser

af Vibeke Holm Andersend. 19. juni 2016
Agnes’ mand Erich er netop død, han blev kun 57 år ”og der havde aldrig været tegn på, at han skulle dø så ung”. Til begravelsen dukker Henny op – Agnes’ barndomsveninde, som hun ikke har set i 19 år. Kort tid efter kommer der et brev til Agnes fra Henny, som spørger om Agnes […]