NYESTE
Født:
1946, Danmark

Gretelise Holm

Født i Tønder, Danmark.

Uddannet journalist. Skriver også faglitteratur. Har desuden skrevet krimien “I skyggen af Sadd” (2005) sammen med Sara Blædel, Steen Langstrup og Lars Kjædegaard (se under Langstrup).

Bibliografi

1989  Liget på bordet (fra 11 år) 

1990  Et hjerte til Maria (fra 14 år) 

1990  Farlige følelser (fra 14 år) 

1991  Michell (fra 13 år) 

1993  Vild verden (fra 15 år) 

1994  Den trefarvede kat. Gys med bedstemor i ledvogterhuset (let at læse) 

1998  Mercedes-Benz syndromet

2000  Laura i Solsikkehuset (børnebog) 

2002  Paranoia

2003  Robinsonmordene

2005  Under fuld bedøvelse

2007  Nedtælling til mord

2009  Forhærdede tidselgemytter

2010  Møgkællinger

2011  Firmaets bedste mænd og kvinder

2012  Jesus, pengene og livet (selvbiografi)

 

I skyggen af Sadd 2 af Agnete Friis, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard & Steen Langstrup

af Ulla Weishauptd. 17. juli 2017
I skyggen af Sadd 2, er som titlen indikerer andet bind om Sadd, en krimi-noir-roman, skrevet af fire skrappe krimiforfattere. Jeg har ikke læst første bog “I skyggen af Sadd 1” der udkom i 2005, men jeg fornemmer heller ikke, at jeg har manglet nogen baggrundsviden. Bind to foregår 10 år senere i en grå […]

Forhærdede tidselgemytter Af Gretelise Holm

af Lars Poulsend. 7. juli 2014
Så fik vi Danmarks første minikrimi. Herligt! Det er så fedt med en bog i lommeformat som er nem at sidde med i tog og fly. Samtidig er der tale om en rigtig god gammeldags krimi som gør togturen til en fornøjelse, selv om DSB er forsinket. Vi følger den ateistiske vicepolitiinspektør Rolf Greve jagt […]

Jesus, pengene og livet af Gretelise Holm

af Vibeke Holm Andersend. 7. juli 2012
Gretelise Holm (født i 1946) dokumenterer med denne selvbiografi den kolossale udvikling, der er sket i Danmark i løbet af de sidste ca. 100 år. Som hun selv skriver: “Det er sjovt at tænke på, at man har været med lige fra griflerne til PC’erne”. Hendes far, Dres, kom ud at tjene som 6-årig, en […]

Firmaets bedste mænd og kvinder Af Gretelise Holm

af Ulla Weishauptd. 7. juli 2012
Som barn kan jeg huske at der var nogle historier som var interaktive, det betød dengang at man visse steder i historien kunne vælge mellem forskellige muligheder for at komme videre. På den måde følte man sig draget ind og værende selve helten eller hvem det nu var det hele handlede om, men alt det […]

Møgkællinger Af Gretelise Holm

af nordstrandend. 7. juli 2010
Titlen kan nogle gange være det, der trigger en til at vælge den ene bog frem for den anden i junglen af spændende bøger, der venter på at blive læst. Det var tilfældet for mig her – ”Møgkællinger” – en provokerende titel, der ansporede mig til at tage bogen ned fra bibliotekets hylde. Og jeg […]

Forhærdede tidselgemytter Af Gretelise Holm

af Ulla Weishauptd. 7. juli 2010
Så fik vi Danmarks første minikrimi. Herligt! Det er så fedt med en bog i lommeformat som er nem at sidde med i tog og fly. Samtidig er der tale om en rigtig god gammeldags krimi som gør togturen til en fornøjelse, selv om DSB er forsinket. Vi følger den ateistiske vicepolitiinspektør Rolf Greve jagt […]