NYESTE
Født:
1961, Italien

Gianrico Carofiglio

Bor i Bari i Syditalien.
Har tidligere arbejdet som dommer.
Debuterede som romanforfatter i 2002 med “Testimone inconsap

Læs mere her.

Bibliografi

2002  Testimone inconsapevole *

2003  Med lukkede øjne

2007  Begrundet mistanke

2009  Il paradosso del poliziotto *

2011  Skinnet bedrager

2014   På kanten af sandheden

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

På kanten af sandheden af Gianrico Carofiglio

af Splintd. 6. december 2015
En dommer der måske skal i retten, fordi nogen mistænker, at han har taget i mod bestikkelse. En advokat (hovedpersonen i bogen) skal forsøge at opklare, om der er noget at komme efter og ellers få dommeren fri af sagen med mindst mulig skade. En kvindelig detektiv, der ikke lige er den sædvanlige type privatdetektiv. […]

Skinnet bedrager af Gianrico Carofiglio

af Niels Hiortd. 19. marts 2012
En kollega til Guido Guerrieri beder ham om at efterforske en sag om en ung kvinde, Manuela, som et halvt år tidligere forsvandt sporløst efter et weekendophold på et af overklasseungdommens foretrukne feriesteder. Guerrieri opsøger så alle, som har haft noget med Manuela at gøre i perioden frem til hendes forsvinden. Manuelas bedste veninde, den […]

Skinnet bedrager af Gianrico Carofiglio

af Christian Møgeltoftd. 13. august 2011
  ”Skinnet bedrager” er en sjældent ringe krimi. Når den her får én stjerne, skyldes det udelukkende den manglende mulighed for at tildele den de nul stjerner, som den rettelig fortjener. Plottet er så tyndt, at det kan beskrives på bagsiden af et meget lille frimærke. Med store bogstaver. Smuk, ung pige forsvinder. Midaldrende advokat […]

Begrundet mistanke af Gianrico Carofiglio

af Niels Hiortd. 19. januar 2011
Det er ikke nemt at holde sin sti ren, selvom man går for at være Siciliens mest hæderlige advokat. Guido Guerrieri opdager i sin nye sag som forsvarsadvokat en side hos sig selv, som han bestemt ikke bryder sig om. Guido Guerrieri påtager sig nemlig at forsvare den usympatiske, nyfascistiske forbryder, Paolicelli, som var med […]

Med lukkede øjne af Gianrico Carofiglio

af Niels Hiortd. 23. marts 2010
“Med lukkede øjne” er en lille perle af en bog, der med en forunderlig sproglig præcision fortæller en historie om magt og misbrug indenfor magtapparatet i det sydlige Italien. Advokaten Guido Guerriere har alle odds imod sig, da han vælger at føre sagen for en ung kvinde, Martina, som anklager sin tidligere samlever for grov […]