NYESTE
Født:
1903, Indien

George Orwell

Eric Arthur Blair blev født i Motihari, Bengal, Indien af engelske forældre. Døde 1950 i London af komplikationer i forbindelse med tuberkulose.

Bibliografi

1934  Burma dage

1935  A Clergyman’s Daughter*

1936  Keep the Aspidistra Flying*

1939  En mundfuld frisk luft

1945  Kammerat Napoleon

1949  1984

 

1984 af George Orwell

af Bjarne Jensend. 23. november 2018
George Orwells fremtidsfortælling, ”1984”, er en af de mest dystopiske og triste bøger jeg har læst. Jeg kan absolut ikke anbefale at læse den i efterårets triste solforladte dage, brug hellere en sommer på det. Bogen udkom i 1949, så 1984 var langt ude i fremtiden. Handlingen udspiller sig i London, der beskrives som var […]

1984 af George Orwell

af Lars Poulsend. 14. juni 2016
Gyldendal har genudgivet George Orwell’s roman “1984” fra 1949. Bogen indledes med et interessant forord af Per Stig Møller, der giver et indblik i Orwell’s liv og forfatterskab. At bogen genudgives netop i en tid hvor Statens Museum for Kunst giver gamle kunstværker nye politisk korrekte titler, gør den særdeles relevant. Hovedpersonen i “1984”, Winston […]

Kammerat Napoleon af George Orwell

af newyorkcitygirld. 18. maj 2016
For ganske nylig besluttede jeg, at George Orwell´s klassiker ”Kammerat Napoleon” havde stået ulæst på min bogreol længe nok, og jeg påbegyndte derfor læsningen af denne lille perle af en bog, som gjorde stort indtryk på mig. Romanen er en satirisk fortælling om en gruppe dyr, der bor på den engelske gård Grevefarmen, der er […]

1984 af George Orwell

af newyorkcitygirld. 22. januar 2006
Da “1984” udkom i 1949 vakte den temmelig stor opsigt. Det er historien om en dyster fremtid, hvor verden er delt op mellem tre superstater, der deler magten mellem sig. Hovedpersonen er Winston Smith. Han bor i verdensdelen Oceanien, der kontrolleres og beherskes af “Partiet”. Partilederen er “Store Broder”, der styrer alt: tanker, opførsel, madvaner, […]