NYESTE
Født:
1868, Frankrig

Gaston Leroux

Født i Paris. Død i Nice, Frankrig.

Tog juragrad i 1889. Arbejdede som journalist. De fleste af GL’s bøger udkom først som føljetoner i aviser. Årstallet her er for første samlede udgave i bogform.

Læs mere her.

Bibliografi

1897  Un homme dans la nuit *

1903  La double vie de Théophraste Longuet *

1907  Le mystère de la chambre jaune *

1908  Le parfum de la dame en noir *

1908  Le roi mystère *

1909  Le fauteuil hanté *

1909  Le lys *

1911  Fantomet i operaen

1911  L’homme qui a vu le diable *

1912  Balaoo *

1912  L’épouse du soleil *

1913  La reine de Sabbat *

1913  Rouletabille chez le tsar *

1914  Chéri-bibi *

1916  Det sorte slot

1916  Rouletabille a la guerre. Les étranges noces de Rouletabille *

1917  Confitou *

1917  La colonne infernale *

1917  L’homme qui revient de loin *

1920  Helvedesmaskinen

1920  La bataille invisible *

1920  La capitaine Hyx *

1920  Le Cœur cambriolé. Une histoire épouvantable. La Hache d’or *

1920  Nouvelles aventures de Chéri-Bibi *

1921  La crime de Rouletabille *

1921  Tue-la-mort *

1922  Le sept de trèfle *

1923  Rouletabille chez les Bohémiens *

1924  La poupée sanglante – La machine à assassiner *

1925  La coquette punie ou La farouche aventure *

1925  Les ténébreuses *

1926  Hardis-Gras ou Le fils des trois pères *

1926  Le coup d’ état de Chéri-Bibi *

1927  Mister Flow *

1928  Les Mohicans de Babel *

1984  La mansarde en or *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Fantomet i operaen af Gaston Leroux

af Christina Andersend. 26. september 2005
“Fantomet i operaen” fra 1911 er et rigtig godt gys. Bogen har levet et stille liv i ly af filmatiseringer og Andrew Lloyd-Webber musicals. Men oprindeligt var altså romanen og i den det uhyggelige Fantom, som hjemsøger den parisiske opera engang i slutningen af 1800-tallet. “Fantomet i operaen” er et eventyrligt, romantisk og uhyggeligt drama, […]