NYESTE
Født:
1981, Sverige

Fredrik Backman

Svensk forfatter, født i Stockholm, opvokset i Helsingborg. Han har studeret religionsvidenskab, men afbrød studiet for at blive truckfører.

Læs mere på Forfatterweb.dk

Bibliografi

2012  En mand der hedder Ove

2012  Ting, min søn skal vide om verden

2013  Min mormor hilser og siger undskyld

2014  Britt-Marie var her!

2016  Bjørneby

2017  Vi mot er *

*) Ikke udgivet på dansk

 

Bjørneby af Fredrik Backman

af Ditte Hoffmannd. 14. november 2017
En lille by, hvor alle kender alle, eller hvad? Fredrik Backman er kendt for at skrive humoristiske bøger om hverdagssituationer, vi alle kan sætte os ind i. På mange måder fortsætter Backman hvor han er sluppet og skriver her en bog om en ganske almindelig by ude midt i skoven. Men Bjørneby omhandler også et […]

Britt-Marie var her af Fredrik Backman

af nordstrandend. 11. januar 2017
En sjov og rørende historie om Britt-Marie, der efter mange års ægteskab er gået fra sin mand og nu skal finde et arbejde for første gang i sit liv. Britt-Marie er et overordentligt ordentlig menneske, bestikket skal ligge sorteret i bestikskuffen, og der skal være rent og ordentligt omkring hende. Hver gang Britt-Marie bliver usikker […]

Ting, min søn skal vide om verden af Fredrik Backman

af Lars Poulsend. 2. november 2016
Han har gjort det igen. Eller, det har han så lige præcis ikke. For denne gang har Backman begået en bog, der på ingen måde ligner hans foregående, samtidig med at den ligner dem rigtig meget. “Ting, min søn skal vide om verden” er ikke en roman, den er heller ikke en novellesamling, og den […]

En mand der hedder Ove af Fredrik Backman

af Knud Hoved. 2. marts 2016
“En mand der hedder Ove” er ikke helt almindelig. Jeg kender mange, der ligner ham inklusive mig selv. Vi er i efterlønsalderen, og vi har tilranet os alverdens viden, og vi har absolut ikke noget imod at dele ud af denne viden. Især vil vi gerne gøre os kloge, når tingene er sket. Nogle vil […]

Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman

af Lars Poulsend. 14. oktober 2015
Det er ikke fair. Det er ganske enkelt ikke fair, at skulle skrive en anmeldelse af “Min mormor hilser og siger undskyld”. Dels fordi der ikke er stjerner nok i systemet at kaste efter bogen, og dels fordi jeg er meget i tvivl om hvad det er jeg har læst. Det er i grænselandet mellem […]

Britt-Marie var her! af Fredrik Backman

af Ruskjaerd. 7. april 2015
Britt-Marie er i begyndelsen af 60’erne og har i mange år været trygt gift med entreprenøren Kent. Men en dag forlader Britt-Marie Kent og tager til den lille by Borg, hvor hun skal være pedel i det lokale nedlagte fritidshus. Britt-Marie har hele sit liv ofret alt for andre uden nogen egentlig har lagt mærke […]