NYESTE
Født:
1957, Frankrig

Fred Vargas

Fred Vargas (pseudonym), født i Paris.

Rigtigt navn: Frédérique Audoin-Rouzeau. Uddannet arkæolog med speciale i dyreskeletter fra middelalderen. Bosat i Frankrig.

Bibliografi

1996  Un peu plus loin sur la droite*

1999  L’homme à l’envers*

2000  Debout les morts*

2001  Sans feu ni lieu*

2002  Coule la Seine*

2003  Critique de l’anxiété pure*

2004  Budbringeren

2004  Salut et liberté*

2006  Cirkeltegneren

2006  Den tredje jomfru

2008  Neptuns vinde

2010  Et uvist sted

2011  Den rasende hær

2015  Den barmhjertige guillotine

 

Den barmhjertige guillotine af Fred Vargas

af Christian Møgeltoftd. 10. maj 2016
“Den barmhjertige guillotine” – det lyder som en tyk selvmodsigelse, n’est-ce-pas? Men rent faktisk opfandt doktor Guillotin sit henrettelsesapparat netop for at give de dømte en mere smertefri – og mere demokratisk – død, end man ellers praktiserede på den tid. Den franske konge, Ludvig VXI, havde næppe været så begejstret for nyskabelsen, hvis han […]

Et uvist sted af Fred Vargas

af Christian Møgeltoftd. 16. januar 2016
På tærsklen til den legendariske Highgate-kirkegård i London opdages 17 sko; med de afskårne fødder i. I Paris findes en kendt og upopulær tidligere retsjournalist maltrakteret til ukendelighed. I Tyskland er endnu et offer blevet pulveriseret på samme vis. Den intuitivt tænkende, parisiske kriminalinspektør Adamsberg aner en sammenhæng og forfølger trods alle advarsler sagen, der […]

Den rasende hær af Fred Vargas

af Christian Møgeltoftd. 16. november 2013
Sukkerknalder som et af de vigtigste indicier på en massemorders identitet. Brødkrumme som drabsvåben. Den franske krimidronning, Fred Vargas, går originalt til værks i “Den rasende hær”. Hele fire komplicerede sager lykkes det denne smeltende varme sommer kriminalinspektør Adamsberg og hans håndgangne stab af sære personager på en parisisk politistation at opklare. Selv gerningsmanden til […]

Et uvist sted af Fred Vargas

af Niels Hiortd. 19. november 2010
Levnet fra den gotiske tidsalder, kriminalinspektør Adamsberg, er tilbage i en utrolig sag om atomiserede lig og afhuggede fødder iført sko og sokker. Under en konference i London er Adamsberg og viceinspektør Danglard tilfældigt til stede ved fundet af 8½ par afhuggede fødder, stillet til parade foran Highgates berømte og berygtede kirkegård. Danglard genkender sin […]

Den tredje jomfru af Fred Vargas

af Niels Hiortd. 22. april 2010
Kriminalinspektør Jean-Baptiste Adamsberg er ikke så lidt af en original – ligesom alle andre personer i Vargas’ herlige krimier. Jeg tvivler stærkt på at Adamsberg kunne begå sig kriminalpolitiets virkelige verden, men det er særdeles underholdende at følge hans færden! Der er noget gammeldags over Vargas’ krimier, som jeg godt ka’ li’. Hendes sprogbrug, person- […]

Neptuns vinde af Fred Vargas

af Niels Hiortd. 18. april 2010
Hovedpersonen i “Neptuns vinde” er den arrogante, selvcentrerede, intuitive enspænder og drømmer, kriminalinspektør Jean-Baptiste Adamsberg, ansat ved politiet i Paris. Adamsberg er på jagt efter en gammel bekendt, som han er overbevist om har myrdet mindst 9 mennesker med en trefork – over et spænd på 60 år! Og som blev begravet 16 år tidligere, […]