NYESTE
Født:
1964, Danmark
Fotograf:
Nikolaj Grundtvig

Finn Wiedemann

Lektor ved Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier ved Syddansk Universitet.

Han har skrevet og bidraget til en række fagbøger, og debuterede som romanforfatter i 2013.

Bibliografi

2002  Skolekultur i gymnasiet (faglitteratur)

2011  Uddannelse under naturlig forandring (faglitteratur)

2012  Pædagogik og motivation (faglitteratur)

2013  I grunden har vi det jo godt

2014  Vi er her kun til låns i al slags vejr

2015  Måske er håbet større end virkeligheden

2016  Nadia på vej (ungdomsbog)

2017  Nadias nye familie (ungdomsbog)

2017  Sådan en dag glemmer man aldrig (erindring)

2017  H.C. Andersen mordene

 

 

H.C. Andersen-mordene af Finn Wiedemann

af Tiad. 27. februar 2020
Krimi med eventyrlige hændelser Eller.. Det var hvad, jeg havde håbet, at denne bog kunne leve op til. Jeg læste titlen og så frem til at blive underholdt af en spændende handling med træk fra både den eventyrlige verden – som man kender fra barn – samtidig med at der også ville være en serie […]

Sådan en dag glemmer man aldrig af Finn Wiedemann

af Ann-Charlotted. 19. september 2017
Et følsomt og farverigt vidnesbyrd om at være ung i firserne og om at tage hul på voksenlivet. Finn Wiedemann skriver om sin hverdag i Munkebo, Fyn, i årene efter folkeskolen. Selv om kammeraterne spredes til efterskoler, job og HF fortsætter fællesskabet bl.a. i skurvognen, hvor der ikke kun er vundet nyt og frit territorium, […]

Sådan en dag glemmer man aldrig af Finn Wiedemann

af Lars Poulsend. 1. september 2017
For en halvgammel nisse som mig, har “Sådan en dag glemmer man aldrig” været en dejlig tur ned ad Memory Lane. Forlaget siger om bogen at den rummer en række humoristiske prosafortællinger fra årene 1980 – 1986. Det med det humoristiske er jeg ikke helt sikker på – eller også er min forståelse af humor […]

Nadias nye familie af Finn Wiedemann

af Splintd. 30. marts 2017
Nadia er ved at prøve at vænne sig til at have fået en papmor og en paplillesøster. Og nu flytter de permanent ind. Det er svært. Savnet fra hendes egen mor, som døde af sygdom, er stadig stort, og Nadia bliver hurtigt vred på sin far over at hun hele tiden skal vænne sig til, at […]

Nadia på vej af Finn Wiedemann

af Splintd. 15. marts 2016
Nadia har mistet sin mor, går i en sorggruppe men er efterhånden ved at nå et punkt, hvor gruppen ikke er så vigtig længere. Nadia er langsomt kommet videre. Hun har efterhånden vænnet sig til, at der kun er hendes far, hendes selv og hendes lillebror derhjemme. Nadia går til håndbold. Hun elsker det. Det […]

Måske er håbet større end virkeligheden af Finn Wiedemann

af Ulla Weishauptd. 11. september 2015
“Måske er håbet større end virkeligheden” er Finn Wiedemanns tredje roman. Han har tidligere udgivet de historiske erindringsromaner ”I grunden har vi det jo godt ”(2013), der foregår i 70erne oplevet gennem et barns øjne, og den mere alvorlige familiekrønike ”Vi er her kun til låns i al slags vejr ”(2014), som foregår i 50erne […]