NYESTE
Født:
1931, England

Fay Weldon

Britisk forfatter og essayist.

Skriver hovedsageligt om kvinders liv og vilkår i et patriarkalsk samfund og betegnes derfor ofte feminist.

Bibliografi

1971  Nede mellem kvinderne

1975  Veninder

1976  Glem mig ikke

1978  Praxis

1980  Støvbold

1982  Præsidentens barn

1983  En hun-djævels bekendelser

1985  Polaris og andre noveller (noveller)

1986  Shrapnel Akademiet

1987  Landets hjerte

1987  Leveregler

1987  Mænds liv og hjerter

1988  Den gale trompetist

1988  Robothunden Ulv (science fiction)

1989  Joannas kloning

1990  Darcys utopia

1992  Carmen og Djævelen

1992  Livskraft

1993  Bjørnedrøm (billedbog)

1994  Farlige aspekter

1995  Splid

1996  Det værst tænkelige

1997  Store kvinder

2000  Rhode Island blues

2001  Bulgari-forbindelsen

2004  Mandefælden

2006  En stor familie

2007  Kvinder på kur

2008  Stedmorens dagbog

2009  Primrose Hill

2012  En passende aftale

2013  Kongen længe leve

2013  Nye tider

 

Nye tider af Fay Weldon

af mariemaried. 1. september 2015
Med “Nye tider” slutter Fay Weldon sin trilogi af om den aristokratiske familie Dilberne. Der er gået nogle år siden sidste bog, Arthur og Minnie bor det meste af tiden på godset, hvor Arthur har travlt med sine automobiler. Lidt for travlt, hvis man spørger hans kone. De har nu to små børn, men amerikanske […]

Kongen længe leve af Fay Weldon

af mariemaried. 20. august 2015
“Kongen længe leve” er 2. bog i Kærlighed og arv-trilogien. Den fortsætter umiddelbart hvor første bog sluttede. Arthur og den rige amerikanske Minnie er nu gift, og begge familier er glade. Nu venter de så bare på en arving, især Arthurs mor Lady Isabel er spændt og håber at Minnie kan levere varen. I denne […]

En passende aftale af Fay Weldon

af mariemaried. 17. august 2015
Vi befinder os i England i 1899. Den aristokratiske familie Dilberne vågner op til en dag fyldt med økonomiske problemer, da deres investeringer i en mine i Afrika går tabt. Lord Dilberne har ikke den fjerneste forstand på økonomi, andet end at spille sine forfædres penge op. Han må nu se i øjnene, at familien […]

En passende aftale af Fay Weldon

af Jette S. F. Holstd. 19. februar 2013
Jeg var ikke klar over, at Fay Weldon skrev den første episode til tv-serien “Herskab og tjenestefolk”, men efter at have læst “En passende aftale” kan jeg kun undre mig over, hvorfor det kun blev til én episode, for Fay Weldon virker yderst hjemmevant både hos det engelske aristokrati og hos deres tyende. Året er […]

Primrose hill af Fay Weldon

af Helle Hd. 16. januar 2011
Man skutter sig under en serie gysende, ubehagelige ilinger, der løber ivrigt langs rygraden, mens man læser Fay Weldons nyeste roman. Forfatteren tager os frem til 2013 – fremtiden, javist, men en overskuelig fremtid. Den ligger lige derude, om hjørnet. Her bor 80-årige Frances i sit gamle hus, og hertil kommer hendes barnebarn Amos med […]

Stedmorens dagbog af Fay Weldon

af Ulla Weishauptd. 22. september 2009
For første gang i 30 år har jeg lige afsluttet en bog af Fay Weldon. Mine forventninger inden jeg startede var store, da jeg husker hende som en fremragende skribent. Jeg må indrømme, at lige da jeg startede på bogen blev jeg slemt skuffet, den virkede tung og rodet og jeg var mest oplagt til […]