NYESTE
Født:
1896-1940, USA

F. Scott Fitzgerald

Francis Scott Key Fitzgerald amerikansk forfatter født i St. Paul Minnesota. Studerede på Princeton. Skrev ofte noveller til The Saturday Evening Post.

Læs mere på Forfatterweb

Bibliografi

1920  På denne side af paradis
1922  De smukke og fortabte
1925  Den store Gatsby
1934  Natten er blid
1941  Den sidste mogul
2013  Historier fra jazztiden. Noveller 1920-39 (noveller i udvalg)

 

Den store Gatsby af F. Scott Fitzgerald

af newyorkcitygirld. 28. maj 2016
Romanen ”Den store Gatsby” betragtes i dag som en klassiker, der tegner et billede af jazztidens USA, en periode, hvor landet boomede økonomisk og hvor flere mennesker kunne leve et glamourøst liv – indtil krisen i 1930´erne ødelagde mange familiers økonomi. ”Den store Gatsby” er fortællingen om den unge outsider Jay Gatsby, der er opvokset […]

Historier fra jazztiden. Noveller 1920-39 af F. Scott Fitzgerald

af Christian Møgeltoftd. 24. april 2015
Da F. Scott Fitzgerald var på toppen i starten af det 20. århundrede, matchede hans popularitet – og indtjening – snildt Hemingways, der først indtraf årtier senere. Virker navnet bekendt? Jamen, han er også manden bag megasuccesser som “Den store Gatsby”. Helt i tråd med det stof, legender væves af, døde Fitzgerald fordrukken og ruineret […]

På denne side af paradis af F. Scott Fitzgerald

af newyorkcitygirld. 2. maj 2014
De fleste af os, der læser har stiftet bekendtskab med “Den store Gatsby”, der nok må betegnes som F. Scott Fitzgerald´s litterære mesterværk, men for mit eget vedkommende må jeg sige, at jeg ellers ikke kender meget til denne store, amerikanske forfatter. Derfor var det med nysgerrighed og spænding jeg begyndte at læse forfatterens debutbog […]

Den store Gatsby af F. Scott Fitzgerald

af mariemaried. 24. august 2012
“Den store Gatsy” er i manges øjne en af de helt store amerikanske klassikere. Jeg har ofte hørt om den, men har ikke fået den læst, men så er det jo godt at sommeren mest har været til indendørs hygge. Og bogen er virkelig en litterær lækkerbisken fra Fitzgeralds hånd, der desværre døde før han […]

De smukke og fortabte af F. Scott Fitzgerald

af platond. 2. juni 2009
At bruge flere penge end man tjener, er ikke et nyt fænomen afledt af skattestop og finanskriser. I “De smukke og fortabte” serveres de litterære forgængere for nutidens shopaholics: Anthony Patch og Gloria Gilbert. De to hovedpersoner i Fitzgeralds roman fra 1922 lever det glade liv i New York i tiden omkring 1. Verdenskrig. Dagene […]