NYESTE
Født:
1955, Danmark

F. P. Jac

Flemming Palle Jacobsen blev født i Glostrup.

Har blandt udgivet digte med Asger Schnack og Klaus Høeck under fællespseudonymet Bandet Nul. ”Digte på stedet”, ”Digte fra halvtredserne” og ”Vi spiller for vores natur” er skrevet sammen med Asger Schnack. ”Vi vil overdøve skammen” er skrevet i samarbejde med Lars Dan. F. P. Jac har desuden skrevet avisartikler mv.

Læs mere her.

Bibliografi

1976  Spontane kalender-blade (digte) 

1978  Digtet seende med verden (digte) 

1978  Munden brænder på huden (digte) 

1979  Jeg er fandme til (digte) 

1979  På et forlangende i mennesket (digte) 

1980  Misfat (digte) 

1981  Tretten dage af en sne (digte) 

1981  Vi vil overdøve skammen (digte) 

1982  Atlas (digte) 

1982  Jeg elsker min hustru (digte) 

1983  For vejret i mig selv (digte) 

1983  Forårsgave til mine rødder (digte) 

1983  Victor pokaler (digte) 

1984  Mit efterslæb til fuglene (digte) 

1984  Nasse Nuftig (børnebog) 

1985  Sæson tredive/tredivte sæson (digte) 

1986  En torden i det stille (digte) 

1986  Under viadukten til Allerøds himmel (digte) 

1988  Susen fra et mandshjerte (digte) 

1989  Flygtige papirer (digte) 

1989  Med duggen i ryggen (digte) 

1990  På vagt for bælgmørket (digte) 

1991  Den tjekkiske sømand (digte) 

1991  Digte fra halvtredserne (digte) 

1992  Anelser og lyse nætter

1992  Hvor er det dog synd for Dora (radiospil) 

1992  Imellem mine linier, tidevandet (digte) 

1993  Da dansen vækkede mig (novelle) 

1993  Måske et spor, nu jorden (digte) 

1994  Sådan skulle vi være (digte) 

1995  Årsvækster (digte) 

1996  Hvert åndedræt sit sprog (digte) 

1997  Bogtrykkerens eventyrlige fødselsdags-kantate (digte) 

1998  Det forsømte postbud (digte) 

1998  Fortælleren blev senere sig selv (erindring) 

1998  På hænder for halvfemserne (digte) 

1999  Fablende til blomst (digte) 

1999  Fugl Føniks ajour (digte) 

1999  Med kammeratlig hilsen (digte) 

2000  Duoen samler halvfemserne (udvalgte digte) 

2000  Under de græssende hinkestene

2000  Usvækkede digte (udvalgte digte) 

2001  En græssende glæde til dit ydre (digte) 

2001  Numse-Kajs otier på de græske øer (digte) 

2001  Som om at vi ikke var plot nok (radiospil) 

2001  Vi spiller for vores natur (digte) 

2002  Valdemar Wimmers’ ankomst

2003  Digte på stedet (digte) 

2003  Numse-Kaj som besøgsven (digte) 

2005  En skimten fra udestuen & andre erindringsdigte (digte) 

2007  Agurkerne kvækker (digte) 

2007  Digte 2007. Deadlines m.m. Duoen Jac & Schanck (digte) 

2007  Søvnlysinger. Mandelbolsjer til alle iagtvågende. Med Bonus-Bogen Tretten dage af en sne (digte) 

2009  Kattenes eventyrlige rumsteren

 

Udvalgte digte af F. P. Jac

af Simon Rohde Kure Hamannd. 7. april 2017
F. P. Jac (eller Flemming Palle Jacobsen ved dåben) er måske mest kendt som den danske digter, der tidligt i sin karriere (i starten af 80’erne) proklamerede, at han ville ”drikke sig ihjel inden han blev 30”. Dette mål nåede han heldigvis ikke! Alligevel gik han bort i den relativt unge alder af 53 år […]

Kattenes eventyrlige rumsteren af F. P. Jac

af Gandalfd. 16. marts 2010
Læser man en fantastisk historie på ubehjælpsomt og fantasiløst dansk kan den i praksis stadigvæk være værd at læse, og én af de ting der adskiller digte fra den almindelige prosa er, at dér gælder det ikke. Dér er sproget sgu vigtigt. F. P Jac kan være nok så gammel en kending, og jeg er […]

Under viadukten til Allerøds himmel af F. P. Jac

af Gert Medomd. 17. juni 2008
Mange mennesker har nok et billede af digtere som nogle, der arbejder i dagevis på de enkelte digte og forsøger at indkoge det uudsigelige i stemningen, på papir. En sådan betragtning er ikke dum og passer for eksempel på digtere som Søren Ulrik Thomsen og Anne Mette Kure Andersen. Det kan dog være væsentligt at […]

En skimten fra udestuen & andre erindringsdigte af F. P. Jac

af kirmikd. 15. marts 2006
Jeg er så absolut en af landets allerstørste Jacfans. Jeg er ubetinget for. Jeg synes hans poesi er dejlig, jeg elsker hans ordlege og pudsige påfund. Jeg er ikke så glad for Myten Jac, for jeg tror den koster – og måske snart koster os hans tilstedeværelse. Men altså stort bifald til Jac og hans […]