NYESTE
Født:
1944, Danmark

Eske K. Mathiesen

Eske Kaufmann Mathiesen blev født i Sønderborg, Danmark.

Mag.art.i nordisk folkemindevidenskab.

Bibliografi

1975  Blomstergåder og dyrerim (børnebog)

1976  Fra spætternes have (digte & gendigtninger)

1977  Ind i gåsens vendekreds (digte)

1978  Gule bjælder (digte)

1979  Syltetøj (fortællinger)

1981  Almanakhistorier (almanakhistorier)

1982  Den ny Uglspil

1982  Den sovende hyrde (almanakhistorier)

1982  Epigrammer (digte & gendigtninger)

1983  Heinrich Hundekoks bedrifter (børnebog)

1983  Visdomskilder (almanakhistorier)

1984  Den dårlige nar (almanakhistorier)

1986  Fuglevarsler (digte)

1988  Harlekin på flugt (børnebog)

1988  Her (digte)

1989  De syv søskende (billedbog)

1990  Noter (digte)

1991  Den leende have (børnebog)

1991  Den lille skrædder (billedbog)

1992  Den evige jøde. En monolog (prosa)

1993  Der var engang en sommer. Digte for børn og voksne (digte)

1993  Skoledage (digte)

1994  Den kinesiske flue (billedbog)

1998  Den blå kyst (digte)

2000  Den grønne lanterne og andre fortællinger (børnebog)

2001  Grovæderen (billedbog)

2001  Uglemærker (digte)

2002  Bornholmske digte (digte)

2002  Digte fra marsken (digte)

2002  Herbarium (digte)

2002  Lommebogen (børnebog)

2003  De fandens mus (billedbog)

2003  Et ugleblik (udvalgte digte)

2003  Kæpheste (digte)

2003  Nu hygger vi os (billedbog)

2004  Den punkterede nisse (billedbog)

2004  Udsigt fra et muldvarpeskud (digte)

2005  Den store krage (billedbog)

2005  Det er bare gas (billedbog)

2005  Eske. Forsamlet poesi 1969-2004 (digte)

2005  Landet rundt (prosa)

2006  Stikkelsbær (digte)

2006  Træpenge (digte)

2007  Den sultne kat (billedbog)

2007  Kragernes konger (billedbog)

 

Kragernes konger af Eske K. Mathiesen

af Christina Andersend. 25. juli 2007
”Kragernes konger” er en gennemgang af kragernes kongerække. Det er ikke en bog til godnatlæsning. Det virker nemlig langt fra søvndyssende, når man hele tiden begynder at grine, eller som det skete flere gange i mit tilfælde, falder helt ud af læsningen på grund af frækheder. Disse frækheder strækker sig fra de lavere former, som […]