NYESTE
Født:
1956, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg, 2015

Erling Jepsen

Født i Gram, Sønderjylland, Danmark. Flere af hans bøger er filmatiseret.

Bogen “Alting begynder i Gram” er skrevet sammen med Henrik Ruben Genz.

Læs mere her.

Bibliografi

1977  Kiks med kniv og gaffel (radiospil) 

1980  Polledreng kommer hjem (tv-manus) 

1981  Fars lille pige (radiospil) 

1981  Freddys Bar (tv-manus) 

1982  Hekseskud (tv-manus) 

1989  Undulaterne (radiospil) 

1991  Manden som ville lære kunsten at sprælle (radiospil) 

1992  Elskende i et fodgængerfelt (skuespil) 

1992  Tasketyven og kammertonen (radiospil) 

1993  En farlig mand (skuespil) 

1993  Med dame på og hele lortet (skuespil) 

1993  Næste år bliver øllet bedre (skuespil) 

1995  Når bare det kommer fra hjertet (skuespil) 

1998  Muhammad Ali svigter aldrig (skuespil) 

1999  Ingen grund til overdramatisering

1999  Snefnugget og øjeæblet (skuespil) 

2000  Manden som bad om lov til at være her på jorden (skuespil) 

2001  Dansemus (gendigtet) (satyrspil) 

2001  Kuren (skuespil) 

2002  Kunsten at græde i kor

2003  Anna og tyngdeloven (skuespil) 

2004  Frygtelig lykkelig

2004  Manden fra Estland (skuespil) 

2006  Fire spil (skuespil) 

2006  Med venlig deltagelse

2008  Alting begynder i Gram

2009  Biroller

2009  Rejsen til Sankt Hans & På Sankt Hans (radiospil) 

2013  Den sønderjyske farm

2015  Hjertets dannelse

2016  Gramhavet – familiehemmeligheder 1

2018  Erna i krig

2019  Hjemmefra – familiehemmeligheder 2

 

Hjemmefra – familiehemmeligheder 2 af Erling Jepsen

af newyorkcitygirld. 5. september 2019
Han har gjort det igen, Erling Jepsen. Skrevet en bog, der foregår i Sønderjylland og som bygger på hans egen opvækst i en dysfunktionel familie. Denne gang står han dog 100% ved, at bogen er selvbiografisk, derfor hedder bogens hovedperson også Erling og ikke Allan, som i de fleste af hans øvrige bøger. Romanen hedder […]

Erna i krig af Erling Jepsen

af e-laeserend. 23. december 2018
Erling Jepsen er igen i det humoristiske hjørne med denne hans seneste roman, som igen har sit udspring i forfatterens Sønderjylland. Her går livet sin vante gang i Bramstrup, hvor mor Erna passer sit lille hus og sin søn Kalle, som ikke har så mange kopper i skabet, som Erna siger. Da alle våbenføre mænd […]

Gramhavet. Familiehemmeligheder 1 af Erling Jepsen

af Vibeke Holm Andersend. 10. december 2016
”Gramhavet” – med undertitlen ”Familiehemmeligheder 1” er Erling Jepsens første bind i en planlagt serie erindringer; denne strækker sig fra de tidligste barndomserindringer til han starter 1.g. Erling Jepsen skriver godt, med lun humor og sans for de ”sønderjyske særheder”- herunder Den Sønderjyske Lov, som har 312 paragraffer, som alle lyder sådan her: ”Her klarer […]

Gramhavet – familiehemmeligheder 1 af Erling Jepsen

af newyorkcitygirld. 13. november 2016
Dramatikeren og forfatteren Erling Jepsen er født i den sønderjyske by Gram i 1956. Forfatteren slog igennem med romanen ”Kunsten at græde i kor”, der skildrer en drengs opvækst i en dysfunktionel familie i Gram, hvor faderen er en medlidenhedstyran, der har tendens til at gøre livet surt for resten af familien. Forfatterens nye roman […]

Hjertets dannelse af Erling Jepsen

af Christian Møgeltoftd. 23. juni 2016
Fjottet folkekomedie fyldt med magisk realisme fra det sønderjyske overdrev… Positivt er det, at “Hjertets dannelse” er en rigtig pageturner. Der sker hele tiden noget, og Jepsens lette antrit gør læseoplevelsen til en sand flyvetur. Problemet er bare, at piloten ikke har sat nogen kurs på rejsen; både fly og passagerer mister fuldkommen orienteringen undervejs. […]

Den sønderjyske farm af Erling Jepsen

af guggid. 29. februar 2016
Resumé fra www.goodreads.com: Glæd dig til en perle af en roman fra Erling Jepsen, en selvstændig fortsættelse til bestselleren Kunsten at græde i kor og et sørgmuntert stykke Danmarkshistorie fra 1960’erne. En barndomsskildring i særklasse, som kun Erling Jepsen kan skrive den. Så hjerteskærende. Og så morsom Sønderjylland, 1960’erne. Hjemme hos 12-årige Allan og hans […]