NYESTE
Født:
1969, Norge

Erlend Loe

Erlend Loe er født i Trondheim. Bor i Oslo.

Er cand.mag. i folkemindevidenskab, filmvidenskab og litteraturvidenskab. Er også uddannet manuskripforfatter fra Den Danske Filmskole i København. “Kurt 3” er samlet udgave af: “Fisken”, “Kurt blir grusom” og “Kurt quo vadis?”
Udgav i 2006 “Organisten”, en fagbog om Shakespeare,
sammen med Petter Amundsen.

Læs mere her.

Bibliografi

1993  Kvinden flytter ind

1994  Fisken (børnebog) 

1994  Maria og José (illustreret) 

1995  Kurt blir grusom (børnebog) 

1996  Den store røde hund (børnebog) 

1996  Naiv. Super.

1998  Kurt quo vadis? (børnebog) 

1999  L.

2001  Fakta om Finland

2001  Kurt 3 (samlet udg.) *

2004  Doppler

2005  Volvo lastvagnar

2007  Muleum

2008  Kurtby (børnebog) *

2009  Stille dage i Mixing Part

2013  Fvonk

2013  Status

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Maria & José af Erlend Loe

af Lars Poulsend. 3. september 2016
Det er ikke altid antallet af sider i en bog der afgør hvor god eller dårlig den er. Ofte har jeg oplevet at små bøger har mere indhold end tykke bøger. Erlend Loes “Maria og José” er sådan en lille bog. Blot 55 sider, og halvdelen af dem er illustrationer af Kim Hiorthøy. Men hold […]

Status af Erlend Loe

af Christian Møgeltoftd. 19. december 2014
Miskendt lyriker går amok. Så kort kan handlingen i Erlend Loes lille perle, “Status”, sammenfattes. Bogen skal dog ikke primært læses for hændelsesforløbet, men fordi Loe er en herlig stilist og humorist. Man sidder med et saligt smil på i 3-4 timer, og så slipper siderne desværre op. 65-årige Nina Faber har aldrig haft den […]

Kvinden flytter ind af Erlend Loe

af newyorkcitygirld. 2. november 2014
Indrømmet: det er sjældent, der kommer noget nyt på bordet når man læser en bog af Erlend Loe, man kan, for nu at være lidt grov, sige, at man kan kategorisere hans bøger under “har du læst en af hans bøger har du læst dem alle”. Selvom ovenstående er nok så sandt er “Kvinden flytter […]

Status af Erlend Loe

af Jens Markvardsend. 5. maj 2014
Nina Faber er lyriker, en 65-årig bedaget lyriker, der aldrig har solgt væsentligt, aldrig været i nærheden af en bestsellerliste, og aldrig i levende live vil drømme om at indrømme, at hun vil elske at ligge fedt på en sådan. Det er umuligt ikke at holde af Nina, der i sin egoisme nærmer sig decideret […]

Status af Erlend Loe

af newyorkcitygirld. 28. marts 2014
Efter et ophold i Istanbul vender den 65-årige forfatter Nina Faber tilbage til Norge, hvor hendes seneste digtsamling “Bosporus” står for at skulle udgives. På trods af at have ført et ensomt og alkoholisk liv i en årrække forventer hun, at “Bosporus” vil få hende tilbage i rampelyset – hun anser sig trods alt for […]

Fvonk af Erlend Loe

af Lars Poulsend. 5. april 2013
Det er altid med stor forventning jeg kaster mig over Erlend Loes bøger. Det nyeste skud på stammen, ”Fvonk”, var ingen undtagelse fra den regel. Fvonk har arbejdet i Vandre- og Motionsforbundet i en periode, hvor der foregik noget snavs. Fvonk var ikke direkte involveret i dette snavs, men var dog vidende om at der […]