NYESTE
Født:
1879, England

E. M. Forster

Edward Morgan Forster blev født i London og døde i Coventry, England. “Maurice” og “The Life to Come” udkom posthumt efter Forsters eget ønske.

Læs mere her.

Bibliografi

1905  De gode græd

1907  The Longest Journey *

1908  Værelse med udsigt

1910  Howards End *

1911  Himmelbussen og anden prosa (noveller) 

1924  Vejen til Indien

1928  The Eternal Moment: And Other Stories (noveller) *

1939  Min tro (essays) 

1947  Collected Short Stories (noveller) *

1971  Maurice *

1972  The Life to Come (noveller) *

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Værelse med udsigt af E. M. Forster

af Christina Andersend. 26. februar 2013
“Det var rart at vågne i Firenze, at åbne øjnene i et lyst, nøgent værelse, med et gulv af røde fliser, der så rene nok ud, selvom de ikke var det, og med et malet loft, hvor lyserøde griffer og blå amoriner boltrede sig i en skov af gule violiner og fagotter. Det var også […]

De gode græd af E. M. Forster

af Christina Andersend. 10. juni 2012
Omkring år 1900 i England lever den forfærdeligt intrigante Mrs Herriton et liv der hovedsageligt går ud på at opretholde facaden. Hun holder sine voksne børn i stram moralsk snor, men har store problemer med Lilia, enken efter Mrs Herritons ældste søn. Lilia er ung og let rundtosset og har svært ved at finde sine […]

De gode græd af E. M. Forster

af akad. 19. august 2001
Lige bag ved det vi kalder det virkelige liv, ligger det rigtige liv – der hvor hverdagen og dens værdier må vige for en større sammenhæng. E.M.Forsters bøger handler som hovedregel om dette store og afgørende: Kan du forstå sammenhængen – og lige så tit om det tragiske udfald når det ikke lykkes. “De gode […]