NYESTE
Født:
1960, Danmark

Elsebeth Egholm

Elsebeth Egholm Nicholson blev født i Nyborg.

Opvokset i Lisbjerg ved Århus fra 1969. Boede på Malta fra 1992-94. Bor nu på deltid i Århus og på den maltesiske ø Gozo. Uafsluttet uddannelse fa Det jyske Musikkonservatorium. Uddannet journalist. Skribent ved bl.a. Berlingske Tidende og Alt for damerne.

Bibliografi

1999  De frie kvinders klub

2000  Scirocco

2001  Kysser dig

2001  Opium

2002  Skjulte fejl og mangler

2004  Selvrisiko

2005  Personskade

2006  Nærmeste pårørende

2008  Liv og legeme

2009  Vold og magt

2011  Tre hundes nat

2012  De døde sjæles nat

2013  Eget ansvar

2014  Kød og blod

2015  Dødvægt

2017  Jeg finder dig altid

 

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm

af tanjasend. 4. november 2017
Forlagets beskrivelse: Rina kan ikke genkende ansigter. Hun er læge, men om natten lever hun et dobbelt liv. For at kompensere for sit handicap og selvbehandle en svær barndom klatrer hun på høje bygninger og laver anonym street art under navnet Private Eye. Men en nat går det galt. En ung mand styrter i døden […]

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm

af nordstrandend. 22. august 2017
Jeg har holdt en pause med Elsebeth Egholms bøger om Dicte, da jeg begyndte at finde hovedpersonens privatliv lige lovlig uinteressant. Nu er Elsebeth Egholm startet på en ny bogserie, stadig med en kvindelig hovedperson, denne gang lægen Katarina, i daglig omtale Rina. Rinas mor er abstrakt kunstner og de to kvinder har et uforløst […]

Jeg finder dig altid af Elsebeth Egholm

af Vibeke Holm Andersend. 1. august 2017
Egholm introducerer læseren for en ny kvindelig hovedperson, hvilket er en tiltrængt fornyelse, da Dicte efter min mening var ved at være lidt “slidt” – ikke mindst efter TV-udsendelserne med Iben Hjejle som Dicte. Rina er milevidt fra Dicte som person. Hun er nynedsat praktiserende læge i Aarhus, single (for det meste), hun har svært […]

Dødvægt af Elsebeth Egholm

af Christian Møgeltoftd. 10. september 2016
”… lidt ekstra dødvægt,” bliver hun kaldt. Julya, den russiske glædespige, hvis afsjælede legeme smides over bord fra et maltesisk fragtskib. Lige ned blandt en bådfuld afrikanske flygtninge, der kæmper for livet i det oprørte farvand ud for Gozo, Maltas søsterø. Tilfældet vil (og den slags tilfælde er altså ekstremt utroværdige, fr. Egholm), at en […]

Over grænsen af Jussi Adler-Olsen m.fl.

af Bjarne Jensend. 17. juni 2016
Man bliver glad i låget, når Politikens Forlag endnu engang står bag en krimi- og spændingsantolo­gi, der denne gang lader overskuddet gå til Red Barnet. På sammet tid kan man støtte et godt for­mål, blive godt underholdt og opdage eller genopdage forfattere. Jeg var i sin tid også godt un­derholdt af ‘Liv for liv’ fra […]

Dødvægt af Elsebeth Egholm

af Vibeke Holm Andersend. 26. august 2015
Dicte og Bo er på vej til Gozo sammen med et hold unge fotoelever, som Bo skal undervise, Dicte er kommet med på afbud. På færgen mellem Malta og Gozo er der rigtig mange, der er søsyge, også Dicte, mens den unge, ambitiøse fotoelev Natasha frisk og ivrig går rundt og tager billeder. Pludselig bliver […]