NYESTE
Født:
1925, USA

Elmore Leonard

Født i New Orleans, opvokset og bosat i Detroit, USA.

Bibliografi

1953  The Bounty Hunters *

1954  The Law at Randado *

1956  Escape from Five Shadows *

1959  Last Stand at Saber River *

1961  Hombre *

1969  The Big Bounce *

1969  The Moonshine War *

1970  Valdez is Coming *

1972  Forty Lashes Less One *

1974  Dræber mod dræber

1974  Fifty-Two Pickup *

1976  Swag *

1977  The Hunted *

1977  Ukendt offer nr. 89

1978  The Switch *

1979  Gunsights *

1980  City Primeval: High Noon in Detroit *

1980  Gold Coast *

1981  Split Images *

1982  Cat Chaser *

1983  LaBrava

1983  Stick

1985  Glitz

1987  Slyngler

1987  Touch

1988  Eksplosion

1989  Skuddet

1991  Få fat i Shorty

1991  Lovens strengeste

1992  Rum Punch

1993  Pronto

1995  I stiv arm

1996  Ude af øje

1998  Blodpenge

1998  Tonto Woman and Other Western Stories (noveller) *

1999  Be cool

2000 Pagan Babies *

2001  Fire in the Hole (e-bog) *

2002  Mr. Paradise *

2002  Tishomingo Blues *

2002  When the Women Come Out to Dance (noveller) *

2004  A Coyote’s in the House (børnebog) *

2008  Ung mand med pistol

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Ung mand med pistol af Elmore Leonard

af Stig Jd. 19. maj 2008
Romanen foregår i forbudstidens USA i 1920`erne og 30`erne, og den altoverskyggende helt Carl Webster er den unge dreng, der en dag i en forretning står og spiser en is, da den berømte bankrøver Emmett Long kommer ind og røver forretningen. Episoden der udspiller sig her kommer til at påvirke Carls liv og levned. Da […]

Rum Punch af Elmore Leonard

af Christina Andersend. 26. april 2004
En Elmore Leonard-knaldroman – nu med ekstra fart på. Det eneste man til nød har at tænke over, mens man læser ”Rum Punch” er, at kvinderne har en særdeles fremtrædende rolle, og at plottet er helt usandsynligt. Der bliver skudt til højre og venstre. Dialogen er hurtig og oversmart, og bogen er i det hele […]

Ude af øje af Elmore Leonard

af Christina Andersend. 2. september 2003
”Ude af øje” er en letlæst krimi i charmegenren. Den indeholder så klassiske ingredienser som langbenede kvinder og charmerende garvede don Ikke-helt-ren-i-kantos’er og så selvfølgelig nogle rigtig slemme skurke – sådan nogen der bruger vold og ikke behandler kvinder ordentligt. Heldigvis er den sidste slags let genkendelig på en meget karakteristisk dumhed. Det er det […]