NYESTE
Født:
1963, England

Elly Griffiths

Forfatterens rigtige navn er Domenica de Rosa, under hvilket hun har skrevet 4 bøger.

Har læst engelsk på Kings College, arbejdet på et bibliotek og på forlaget Harper Collins.

Bor i Brighton.

Bibliografi

2009  Pigen under jorden

2010  Løgnens hus

2010  Huset på klippen

2012  Døden på museet

2012  Ruth’s First Christmas Tree *

2012  Det tavse vidne

2014  The Outcast Dead *

2015  The Ghost Fields *

2015  The Woman in Blue *

2017  One Summer in Tuscany * (Som Domenica de Rosa)

2017  The Chalk Pit *

2018  The Dark Angel *

2019  The Stone Circle *

2019  Mit navn er Justice – mordene på Highbury House

2020  The Lantern Men *

 

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Huset på klippen af Elly Griffiths

af Christian Møgeltoftd. 16. maj 2020
“Det lyder bare så vanvittigt,” klager Ruth. “Som noget fra en krimi.” Ruth har helt ret. Ganske meget i denne bog lyder vanvittigt. Som noget fra en ret fortænkt krimi. “Huset på klippen” er tredje selvstændige krimi i Elly Griffiths’ serie om arkæologen, knogleeksperten og den nybagte mor, Ruth Galloway. For yndere af den klassiske […]

Løgnens hus af Elly Griffiths

af Christian Møgeltoftd. 13. maj 2020
Den engelske titel på “Løgnens hus” er langt bedre end den danske: “The Janus Stone”. Janus, den tohovedede romerske gud for indgange og åbninger. Janus, til hvem man bragte ofre og begravede dem under dørtrinnet for at beskytte huset og dets beboere. “Løgnens hus” … lyder det ikke mere som en ugebladsnovelle i Ude og […]

Pigen under jorden af Elly Griffiths

af Christian Møgeltoftd. 9. maj 2020
“Pigen under jorden” er en rigtig engelsk hyggekrimi. Den foregår på kanten af en saltmarsk i det nordlige Norfolk i et køligt-fugtigt klima, der lægger op til mere end ét glas vin, indisk takeaway og en god bog i den dybe lænestol. 39-årige Ruth Galloway er arkæolog, singlepige og bor i et lille hus med […]

Mit navn er Justice – mordene på Highbury House af Elly Griffiths

af Splintd. 6. april 2020
Justice skal starte på kostskole. Hendes far er advokat og har ikke ret god tid og hendes mor er for nylig død. Så nu starter en hel ny verden for Justice. Og da hun ikke er vant til at have veninder eller omgås ret mange, er der meget at forholde sig til. Men hun har […]

Det tavse vidne af Elly Griffiths

af Camilla Henningsend. 20. oktober 2019
Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget. Det tavse vidne er et glædeligt gensyn med arkæologen Ruth Galloway og helt perfekt til dig, der mangler en pageturner til efteråret. Femte bog i serien om Ruth starter med et opkald fra en studieveninde, der fortæller den kedelige nyhed, at en af deres fælles venner er død. Dagen […]

One summer in Tuscany af Domenica de Rosa

af avnond. 27. juli 2019
Det var dog en tynd og ynkelig historie. Seminar om kreativ skrivning, to uger på et landsted i Toscana, Italien. Jeg tror at alle som har været i Toscana var imponeret over de smukke landskaber, den rige historie og de utrolige renæssance bygninger, den gode mad og vin. Her er en gruppe mennesker de fleste […]