NYESTE
Født:
1907, Danmark

Egon Mathiesen

Født i Esbjerg. Død 1976

Kunstmaler. Illustrator.

Bibliografi

1939  Vi vil flyve (billedbog)

1944  Fredrik med bilen (billedbog)

1945  Drengen i grøften (billedbog)

1946  Bugivugi og hans fire sønner (billedbog)

1947  Aben Osvald (billedbog)

1949  Mis med de blå øjne (billedbog)

1953  Rullebogen (billedbog)

1956  Blå mand. En remse til vrøvl og glæde (billedbog)

1957  Regnebogen (billedbog)

1958  Missens dagbog (børnebog)

1960  Papegøjebogen (billedbog)

1964  En lille mand med høj hat (billedbog)

1965  Pernille lille Trille (billedbog)

1967  Maren og Mule (billedbog)

1972  Bugivugi og hans fire sønner / Fredrik med bilen / Aben Osvald (samlet udg.)

1972  Jane og fisken (billedbog)

1988  Lille Mus og Muselil. Det drejer sig om at blive større (billedbog)

 

Bugivugi og hans fire sønner af Egon Mathiesen

af Christina Andersend. 20. september 2006
Der er et meget enkelt tema i billedbogen om den lille mand, Bugivugi, med de fire store sønner. Sønnerne er forskellige og kan forskellige ting. De har sågar forskellig farve, men Bugivugi synes, de er sjove hver og en, og han elsker dem alle sammen højt. Så har vi fået slået fast, at kærligheden gælder […]

Fredrik med bilen af Egon Mathiesen

af Christina Andersend. 20. september 2006
Denne billedbog er bare dejlig. “Fredrik med bilen” er en lille perle, som handler om, at hudfarve er underordnet – børn er børn. Fredrik leger, at han tager en lille verdenstur i farens rutebil. Han vil ud og finde sorte børn – hvis de vel og mærke findes. På sin vej samler han andre børn […]