NYESTE
Født:
1980, Danmark

Dy Plambeck

Opvokset ved Buresø i Nordvestsjælland. Bor i København.
Elev på Forfatterskolen 2002-2004

 

Bibliografi

2005  Buresø-fortællinger (digte)

2008  Texas’ rose

2011  Gudfar

2014  Mikael

2019  Til min søster

 

Til min søster af Dy Plambeck

af Line Holm Andersend. 1. september 2019
Savner du en bog, der i dybden beskriver en fødsel og alle de gener man kan få med underlivet efterfølgende? Hvis ja, så skal du helt sikkert læse Til min søster. Intet mindre end 100 siders beskrivelse af en fødsels og den efterveer – Som hvordan ens skræv kan ende med at være syet skævt […]

Buresø-fortællinger af Dy Plambeck

af Lars Poulsend. 2. februar 2015
Selv om “Buresø-fortællinger” første gang udkom i 2005, og at det i skrivende stund er 10 år siden, holder den endnu. Det må siges at være en kvalitet i en tid hvor bøger udkommer, læses og glemmes efter få måneder. Af omslaget fremgår det, at “Buresø-fortællinger” både er en digtsamling og Dy Plambeck’s debut som […]

Mikael af Dy Plambeck

af Lars Poulsend. 24. august 2014
Man kan ikke engang sige, at Dy Plambeck har ‘gjort det igen’, for det har hun faktisk ikke. “Texas’ rose”, Plambecks første roman, var ok. Den næste, “Gudfar”, var virkelig god. Med “Mikael viser hun, at hun hele tiden udvikler sit talent. Jeg var noget skeptisk da jeg fandt ud af at hun barslede med […]

Buresø-fortællinger af Dy Plambeck

af Lise Dilling-Hansend. 24. januar 2012
Buresø-fortællinger er en række anekdoter/røverhistorier fra hovedpersonens opvækst i Buresø. Til at starte med virkede fortællingerne en smule trivielle med den fordrukne mand på en Puch Maxi, farfars skibshistorier og andre tæt-på-klichémærkede fortællinger. Der er ikke gjort noget voldsomt ud af at ‘pynte sproget’, men denne underspillethed blandet med absurditeten i mange af fortællingerne endte […]

Texas’ rose af Dy Plambeck

af Lars Poulsend. 29. juli 2011
Jeg læste for nylig Dy Plambecks seneste roman, ”Gudfar”, og jublen ville ingen ende tage. Jeg var, mildest talt, dybt fascineret af hendes skrive- og fortællestil. Det var derfor nærliggende, at gå tilbage i forfatterskabet, og stifte bekendtskab med hendes første roman, ”Texas’ rose”. Bogen blev bestilt hos den lokale bogpusher, og jeg glædede mig […]

Gudfar af Dy Plambeck

af Lars Poulsend. 4. juni 2011
Indtil jeg stiftede bekendtskab med ”Gudfar”, havde jeg to yndlingsforfattere – Helle Helle og Trisse Gejl. Nu har jeg tre, for jeg er slet ikke færdig med Dy Plambeck. Og det er ikke fordi hun kan, eller skal, sammenlignes med førnævnte forfattere. Dy Plambeck er, ligesom de to andre, helt sin egen. I efteråret 2010 […]