NYESTE
Født:
1940, Danmark

Dorrit Willumsen

Født på Nørrebro. Opvokset i København. Bor i Viby (Sjælland).
Modtog Nordisk Råds Litteraturpris for “Bang” i 1997.

Bibliografi

1965  Knagen (noveller)

1966  Standen

1968  Da

1970  The, krydderi, acryl, salær, græshopper

1973  Modellen Coppelia (digte & noveller)

1974  En værtindes smil

1976  Kontakter (digte)

1976  Neonhaven

1978  Hvis det virkelig var en film (noveller)

1980  Manden som påskud

1981  Programmeret til kærlighed

1982  Ni liv (noveller i udvalg)

1983  Marie. En roman om Madame Tussauds liv

1983  Umage par (digte)

1985  Caroline (skuespil)

1986  Suk hjerte

1988  Glemslens forår (noveller)

1990  Klædt i purpur

1996  Bang. En roman om Herman Bang

1997  De kattens feriedage (fortælling)

2000  Koras stemme

2003  Bruden fra Gent

2005  Den dag jeg blev Honey Hotwing (noveller)

2008  Dage med slave

2015  Nær og fjern

 

 

Den dag jeg blev Honey Hotwing af Dorrit Willumsen

af newyorkcitygirld. 25. juni 2017
Dorrit Willumsen (født 1940) er en af landets helt store forfattere, der har et langt forfatterskab bag sig. Hun debuterede i 1965 med novellesamlingen ”Knagen” og siden har hun udgivet en række romaner og novellesamlinger. Hun har bl.a. vundet Nordisk Råds Litteraturpris og De Gyldne Laurbær, så det var med store forventninger jeg gik i […]

Nær og fjern af Dorrit Willumsen

af Caracasiad. 21. december 2015
I Dorrit Willumsens seneste roman “Nær og Fjern” følger vi 6 personer som i forskellig grad interagerer med hinanden. Har man læst andre af hendes bøger, er man forberedt på den lidt syrede fortællestil, som både er humoristisk og alvorlig. Vi har ægteparret Lou (det unaturligt klæbende barn) og Michael, der bliver gift meget unge som følge af […]

Manden som påskud af Dorrit Willumsen

af Caracasiad. 25. februar 2009
“Manden som påskud” handler om en velhavende mand, hans ex, hans kone Lisa (som vil skilles, tror hun nok), hans elskerinde (som ikke kan slippe ham) og de to døtre Lone (den forkælede) og Monica (den forladte). Sproget i bogen er meget poetisk, man ser langsomt de forskellige, fragmenterede relationer i flere aspekter, men får […]

Dage med slave af Dorrit Willumsen

af Helle Hd. 28. oktober 2008
Mens jeg læste ‘Dage med slave’, fik jeg flere gange den tanke, at bogen er skrevet med en helt bestemt målgruppe for øje: Gymnasielærere i dansk. Og måske også en håndfuld intellektuelle kritikere. Der er ingen tvivl om, at begge parter vil elske den. Og hvad angår de førstnævnte, har de stof nok til mindst […]

Marie. En roman om Madame Tussauds liv af Dorrit Willumsen

af Kirsed. 10. august 2006
De Gyldne Laurbær
”Marie” er en roman om Madame Tussauds liv. Marie vokser op hos sin mor i Bern, men allerede mens hun stadig er barn flytter hende og moderen til Paris, til moderens bror Curtius. Den tilsyneladende velhavende Curtius ejer et vokskabinet i byen, hvor han modellerer og udstiller datidens berømte og berygtede skikkelser. Her vokser Marie […]