NYESTE
Født:
1953, USA
Fotograf:
Robert Gallagher

Don Winslow

Født i New York City og opvokset i South Kingstown, Rhode Island.

Før sin forfattergerning har Winslow ernæret sig som skuespiller, instruktør, leder for en biograf, safari guide og som privatdetektiv. Don bor på en gammel ranch i San Diego med sin kone og søn.

 

Bibliografi

1991  A Cool Breeze On The Underground*

1992  The Trail To Buddha’s Mirror *

1993  Way Down On The High Lonely *

1994  A Long Walk Up The Waterslide *

1996  Isle Of Joy *

1996  While Drowning In The Desert *

1997  A Winter Spy *

1997  The Death and Life Of Bobby Z *

1999  California Fire and Life *

2004  Looking for a Hero: Staff Sergeant Joe Ronnie Hooper and the Vietnam War (faglitteratur) *

2005  I hundenes vold

2006  Frankie Machines vinter

2008  The Dawn Patrol *

2009  The Gentlemen’s Hour *

2010  De smukke vilde

2011  Satori *

2012  The Kings of Cool *

2014  Missing New York *

2015  The Cartel *

2016  Germany *

2017  Styrken

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Styrken af Don Winslow

af Bjarne Jensend. 7. marts 2018
Der er udgivet alt for få bøger af Don Winslow på dansk, så stor var glæden, da jeg så, at HarperCollins Nordic har taget hans forfatterskab op, håber der kommer flere, for han er i forfatterkategorien elite. Denny Malone er også elite. Elite kriminalbetjent. Han er leder af Da Force, NYPD’s taskforce og regerer i […]

Satori af Don Winslow

af Christian Møgeltoftd. 26. juli 2016
I 1979 udgiver forfatterikonet (og –pseudonymet) Trevanian spionromanen ”Shibumi”, der scorer fabelagtige salgstal på det amerikanske marked. I hovedrollen optræder en vis Nicholai Hel som superhelten, der overvinder alle forhindringer, giver the bad guys bøllebank og scorer de lækreste sild. Trevanian dør. Men hey, hvorfor ikke lade Nicholai leve videre og indtjene endnu flere dejlige […]

De smukke vilde af Don Winslow

af Christian Møgeltoftd. 17. maj 2012
Anmelde denne bog? Det skulle da lige være til Konkurrencestyrelsen – for at monopolisere måden at skrive gangsterromaner på fremover. Med “De smukke vilde” giver Don Winslow sine mindre originale kolleger i Wise Guy-branchen baghjul i en grad, der må virke demoraliserende. Ben og Chon har gang i en uhyre lukrativ business med at sælge […]

Frankie Machines vinter af Don Winslow

af Jette S. F. Holstd. 13. marts 2009
Frank Machianno er en kendt og respekteret skikkelse i lokalsamfundet omkring Ocean Beach Pear i San Diego. Han ejer en agnbutik, som han hver dag åbner ved solopgang. Derudover leverer han fisk til restauranter, styrer en linnedservice, vedligeholder og udlejer en række lejligheder, og så passer han sin ex-kone Patty, kæresten Donna og datteren Jill. […]