NYESTE
Født:
USA, 1952
Fotograf:
Barbara Schnell

Diana Gabaldon

Amerikansk forfatter. I særdeleshed er Diana Gabaldon berømt for romanserien “Outlander” med den engelske sygeplejerske Claire Randall som gennemgående hovedperson.

I 2015 udkom ”Outlander – Den engelske kvinde” på dansk som den første bog i en serie på otte romaner. I denne bog udfolder Diana Gabaldon en dramatisk, romantisk historie om Claire Randall på bryllupsrejse i det skotske højland i 1945. Da Randall går igennem en kløvet sten i en oldtidsstenkreds, sendes hun på en tidsrejse til 1743, hvor hun havner midt i en skotsk klan og inddrages i farefyldte, fandenivoldske eventyr.

Bibliografi

1991  Outlander – Den engelske kvinde

1992  Outlander – Guldsmed i rav

1993  Outlander – Den rejsende

1996  Outlander – Trommer i det fjerne

2001  Outlander – Det brændende kors

2005  Et pust af sne og aske

2009  An Echo in the Bone *

2014  Written in My Own Heart’s Blood *

 

* Ikke udgivet på dansk

 

 

Et pust af sne og aske af Diana Gabaldon

af Line Holm Andersend. 19. maj 2019
Ingen kan undgå at bemærke de uroligheder der spreder sig overalt i et Amerika, der drømmer om frihed fra Storbritannien. Krigen er på trapperne, men det er det langt fra alle der er klar over – Mange lever stadig i troen på at oprøret blot vil blive slået ned. Her er det lige pludselig en […]

Outlander: Det brændende kors af Diana Gabaldon

af Line Holm Andersend. 12. juli 2018
Historien om Claire fortsætter i det femte bind af Outlander serien. Vi er stadig i staterne, og med sin viden fra fremtiden ved Claire, at den amerikanske borgerkrig nærmer sig med hastige skridt. Spørgsmålet er, om hun kan bruge sin viden til at styre udenom de farer, som krigen bringer med sig. Samtidig med at […]

Outlander: Trommer i det fjerne af Diana Gabaldon

af Line Holm Andersend. 27. marts 2018
Claire og Jamie befinder sig i Staterne. De skal endnu engang opbygge en tilværelse sammen ud af mere eller mindre ingenting. Til en start bevæger de sig mod Jamies velstående slægtning Jocasta, som de håber vil tage imod dem for en stund, mens de lægger planer for fremtiden. Her hvirvles de hurtigt ind i livet […]

Outlander, Den rejsende af Diana Gabaldon

af Line Holm Andersend. 11. december 2017
I dette tredje bind af Outlander serien møder vi igen Claire, som er tilbage i sin egen tid. Årene er gået, og Claires liv er fortsat uden Jamie. Men på trods af et spændende job som læge og kærligheden til den nu voksne datter Brianna, kan Claire ikke slippe tanken om Jamie. Hun har brug […]

Outlander – Guldsmed i rav af Diana Gabaldon

af Splintd. 28. november 2016
Denne bog er lang. Ikke bare fordi det er en toer, som man virkelig ikke får meget ud af uden at have læst den første bog i serien, men også lang fordi den er så massiv. Næsten tusind sider til en roman som man virkelig skal have lyst til at læse og næsten vide på […]

Outlander – Guldsmed i rav af Diana Gabaldon

af Line Holm Andersend. 27. november 2016
Diana Gabaldon fortsætter med ‘Guldsmed i rav’ serien om Claire, der i seriens første bog, ‘Den engelske kvinde’, sendes fra tiden kort efter 2. verdenskrig tilbage til det attende århundredes Skotland. Nu fortsættes hendes eventyr, og jeg tror klart, man vil få mest ud af denne bog, hvis også man har læst den første i […]