NYESTE
Født:
1966, USA

Dennis Lehane

Født og opvokset i Dorchester, Massachusetts, USA. Bor i Boston.

Bibliografi

1994  A Drink Before The War *

1996  Darkness, Take My Hand *

1997  Sacred *

1998  Gone, Baby, Gone

1999  En bøn om regn

2001  Mystic River

2003  Shutter Island

2006  Coronado (noveller) *

2008  Den givne dag

2010  Moonlight Mile

2012  Lev om natten

2014  Under bordet

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Verden af i går af Dennis Lehane

af MartinHandbergd. 1. november 2016
Dennis Lehane er med ‘Verden af i går’ nået til den tredje roman med Joe Coughlin i hovedrollen. Vi kender ham fra romaner som ‘Shutter Island’ og ‘Gone, Baby, Gone’. Vi lander med denne roman i midten af Anden Verdenskrig, nærmere koncentreret til 1943, hvor Joe Coughlin ernærer sig som rådgiver for en herskende familie […]

Shutter Island af Dennis Lehane

af nordstrandend. 12. januar 2016
Bogen er filmatiseret med Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo og Ben Kingsley i hovedrollerne, og filmen sagde mig ikke noget. Men tit og ofte er det jo således, at en filmatisering ikke yder bogen retfærdighed, og ligesom man ikke skal dømme en bog efter omslaget, skal man ikke dømme den efter filmatiseringen. For plottet i filmen […]

Under bordet af Dennis Lehane

af Christian Møgeltoftd. 7. april 2015
Dennis Lehane. Husk navnet. Den fyr er garant for god underholdning. Siger film som “Shutter Island” og “Mystic River” dig noget? Lehane er manden, der skrev bøgerne bag. “Under bordet” er en knaldhård, lille krimi skrevet i en pause mellem Lehanes større romanprojekter. Et kærkomment frikvarter for den produktive forfatter, mærker man. Som altid er […]

Under bordet af Dennis Lehane

af Jette S. F. Holstd. 18. januar 2015
Af uvisse årsager har jeg aldrig tidligere fået læst noget af Dennis Lehane. Til gengæld har jeg set filmatiseringerne af både “Shutter Island”, “Gone, baby gone” og “Mystic River”, som alle er fremragende film. “Under bordet” er også blevet filmatiseret, og jeg forstår godt hvorfor. Bartenderen Bob arbejder for fætteren Marv på værtshuset Cousin Marv’s […]

Lev om natten af Dennis Lehane

af Christian Møgeltoftd. 6. december 2013
“Vi er ikke guds børn, og vi er ikke noget fra et eventyr om den sande kærlighed. Vi lever om natten og danser så hurtigt, at græsset ikke når at gro under fødderne på os.” Dennis Lehanes nye gangsterthriller, “Lev om natten”, foregår i de brølende 20’ere. Den er en selvstændig fortsættelse af “Den givne […]

Moonlight Mile af Dennis Lehane

af Christian Møgeltoftd. 20. februar 2013
I den knugende “Gone, Baby, Gone” fik detektiven Patrick Kenzie den utaknemmelige opgave at finde forsvundne fireårige Amanda og bringe hende hjem til hendes fordrukne møgsæk af en mor. Missionen lykkedes – desværre. I “Moonlight Mile” gentager scenariet sig. Amanda, nu 16 år, er igen forsvundet, og igen falder det i Kenzies lod at opspore […]